четвер, 28 вересня 2017 19:48

На голову Нацбанку можуть пропонувати колишнього прем'єра

На голову Нацбанку можуть пропонувати колишнього прем'єра
"Не виключено, що на голову Нацбанку пропонуватимуть Яценюка, як політичну фігуру" - політолог Олександр Кочетков. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко не може підшукати кандидата на голову Нацбанку, який влаштовує його і за якого проголосують депутати. Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Гонтарева практично не може забрати трудову книжку.

Порошенко хоче бачити в кріслі голови НБУ підконтрольну собі людину. Щоб без жодних заперечень робила те, що йому потрібно, а Нацбанк був підрозділом Адміністрації президента з фінансових питань. Натомість Верховна Рада хоче іншого керівника, який слухатиме її. Поки взаємної кандидатури не знайшли.

Порошенко має рису — якщо питання не вирішується, він його відкладає. Хоча таке має вирішуватися за тиждень.

Нацбанк — занадто важлива справа. І те, що установа немає офіційного керівника, знижує рівень усіх перемовин з Україною на міжнародному рівні. Виконувач обов'язки не може брати повноцінну участь у переговорах. Світова банківська система — кулуарний клуб, там свої неписані правила. Домовляються з людиною, яка має підтримку парламенту. Національна валюта і банківські справи є стратегічними питаннями.

Не виключено, що на голову Нацбанку пропонуватимуть Яценюка, як політичну фігуру. Він набере необхідну кількість голосів, але це не влаштовує Порошенка. У владі не можуть вирішити — чи буде людина з банківських кіл або політичне призначення. Президент погодився би на Рожкову (заступник голови Нацбанку. - Gazeta.ua). Її пропонує Гонтарева", - сказав Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку пояснили, чому дорожчає валюта

З 26 вересня глава Нацбанку Валерія Гонтарева продовжить перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки.

Глава НБУ звільняється з посади Верховною Радою за поданням президента.

Зараз ви читаєте новину «На голову Нацбанку можуть пропонувати колишнього прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути