понеділок, 16 липня 2018 18:02

На єврореалізм Ляшка є запит серед мільйонів українців - експерт

На єврореалізм Ляшка є запит серед мільйонів українців - експерт
Директор Інституту Глобальних стратегій Вадим Карасьов заявив, що більшість українських політиків бояться критикувати ЄС та Захід через політичний страх. Фото: YouTube

Таку думку висловив директор Інституту Глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи гострі заяви лідера Радикальної партії проти контрабанди лісу, відстоювання мораторію на вивіз лісу-кругляку та звіту британської неурядової організації Earthsight.

"Більшість українських політиків бояться критикувати ЄС та Захід у цілому через політичний страх, надто близькі відносини чи причетність до контрабандних потоків лісу.

У той же час головний радикал не намагається всидіти на 2-х стільцях між лояльністю європейських еліт та інтересом українських виборців. Зайнявши чітку позицію - Україна понад усе, а інтерес українця важливіше геополітичних розкладів та підігруванню старшим політичним партнерам. Чимось такий стиль поведінки нагадує Трампа, з місцевими та ментальними відмінностями," - вважає політолог.

"Відстоювання національного інтересу принципово важливо в процесі зближення з ЄС, адже торгівельні відносини та висока політика базуються виключно на лобіюванні власних галузей і доступів до чужих ринків і ресурсів," - додає В. Карасьов.

"Тому найкращим єврооптимізмом буде здоровий проукраїнський єврореалізм, який забезпечить не тільки вигідні умови економічної співпраці із ЄС, але й самому Європейському союзу дасть надійного, довготривалого та взаємовигідного партнера," - на останок підсумував експерт.

Нагадаємо, з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу, і більше, аніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії разом узятих.

Зараз ви читаєте новину «На єврореалізм Ляшка є запит серед мільйонів українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути