Ексклюзиви
субота, 21 січня 2012 18:48

На Данилюка у водолазці прийшли подивитись більше 200 людей
11

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні відбулися збори громадської організації "Спільна справа". Анонсовано вони мали пройти в Українському домі, однак біля входу до нього учасників зборів зустрічав чоловік з прапором організації та перенаправляв всіх на вулицю Трьохсвятительську 4. Саме там, в актовому залі приміщення Інституту філософії ім. Григорія Сковороди, і пройшли збори.

На початку лідер організації Олександр Данилюк пояснив, що організації вже не раз відмовляли у проведенні подібних заходів в останній момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чесні вибори зіпсують Партія регіонів та її сателіти - Данилюк

"Ми оголосили про зустріч неподалік місця проведення, аби нам не скасували потім зал, як це постійно буває", - зазначив він.

Подія зібрала більше 200 людей з різних регіонів України. Збори були присвячені виробленню плану дій, які мають запобігти можливим фальсифікаціям на майбутніх парламентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спільна справа" намагатиметься розколоти Партію регіонів та її сателітів

"Якщо ви думаєте, що у нас всі поголівно за Януковича – то це не так, - виступив перед присутніми координатор організації по Донецькій області Денис Токарь. - Є люди, які проти цієї мафії, проти цих упирів, які раніше пили кров з Донецької області, а тепер п'ють її з усієї країни. Є такий вислів: "Як мало потрібно, аби зло перемогло". Все що для цього потрібно – аби порядні люди нічого не робили. Зараз "регіони" готуються до фальсифікацій. Аби цьому запобігти – потрібні не мільйонні кошти, а активні громадяни. Ми маємо розказати людям, хто і що з кандидатів з себе представляє. Україна у нас одна, іншої немає. Їхати мені нема куди – у мене двоє дітей, і вони живуть в Донецькій області. Прийшов час, коли люди мають саморганізуватися – це і є демократія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів примушує працівників держадміністрацій виконувати функції штабу - правозахисник

Данилюк запропонував створити мережу окружних координаторів.

"Вони будуть здійснювати моніторинг всього, що відбувається на окрузі – фактів підкупу, використання адміністративного ресурсу тощо, - пояснив він. - Таким чином ми отримаємо інформацію про тих, хто потенційно буде балотуватися на певних округах. Окрім цього, представники організації обійдуть всіх "мажоритарщиків" і всі політичні сили, що збираються прийняти участь у виборах , з "Меморандумом про чесні вибори".

Зараз ми закінчуємо роботу над ним. Ми дамо можливість кожному з кандидатів, кожному партійному штабу задекларувати свою чесність і прозорість. Вони підписують його або ні – це вже буде певною ознакою і певною інформацією для нас. Також координатори будуть перевіряти достовірність інформації, яку кандидати будуть "зливати" один на одного. Ми розуміємо, що така інформація може бути просто "підставлянням" своїх конкурентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор Джон Маккейн співпрацює з українською опозицією

Пропозиція Данилюка була підтримана. Кожен з учасників зборів самостійно обрав фронт роботи: хтось буде моніторити ситуацію на окрузі, хтось – в певному місті, хтось – в певному районі населеного пункту. Збори закінчилися за п'ять годин.

Зараз ви читаєте новину «На Данилюка у водолазці прийшли подивитись більше 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути