пʼятниця, 20 квітня 2012 14:46

На Черкащині назвали третього кандидата-мажоритарника від об'єднаної опозиції

Чергового узгодженого кандидата-мажоритарника назвали сьогодні на прес-конференції Ради опозиційних сил Черкащини. Ним став Володимир Гресь, який найімовірніше буде балотуватись на лівому березі Дніпра. Про це інформує сайт "Про головне".

"Оскільки зараз Конституційний Суд розглядає подання щодо заборони кандидатам одночасно балотуватись і по багатомандатному і по одномандатному виборчих округах, і швидше за все, прийме таке рішення, кандидатом від об'єднаної опозиції по лівому березі Черкащини стане екс-голова обласної ради Володимир Гресь. Спочатку обговорювалась кандидатура віце-спікера Верховної Ради, нашого земляка Миколи Томенка, але він представлятиме Черкащину у об'єднаному списку. Утім, Володимир Гресь, вважаю, не менш достойно представить опозицію", — повідомив координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

Володимир Гресь стане третім узгодженим кандидатом. Першим було названо голову обласної "Батьківщини" Анатолія Бондаренка, другим – депутата Черкаської міської ради, переслідуваного прокуратурою за поламані турнікети, Миколу Булатецького.

Леонід Даценко також назвав прізвище одного із засновників "Пори" Андрія Юсова, кандидатура якого зараз обговорюється як імовірна по Уманщині, звідки той родом.

"Ми запропонуємо цю кандидатуру, як і інші, на громадське обговорення, і якщо не буде заперечень у членів Ради опозиційних сил Черкащини, і громади, то будемо наполягати на цій кандидатурі. До речі, останні соціологічні дослідження стверджують, що, навіть не знаючи прізвищ, більше 20% виборців готові голосувати за узгоджених кандидатів від опозиції", — заявив Даценко.

Також він озвучив намір об'єднаної опозиції віддати смілянський округ "Свободі", а прізвище кандидата буде узгоджено пізніше.

"У зв'язку з останнім рішенням Конституційного Суду про неутворення додаткових мажоритарних округів у Києві, на Черкащині, швидше за все, буде 7 округів, тож ми з цього і виходитимемо. Сьогодні в рамках нашої акції "Сформуємо владу разом" ми ведемо активне обговорення кандидатів, і, зібравши більше 2 тисяч анкет, пересвідчуємось, що не помилились з тими прізвищами, які вже оприлюднили", — сказав Даценко.

 

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині назвали третього кандидата-мажоритарника від об'єднаної опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути