вівторок, 03 червня 2014 18:56

МЗС вимагає від Росії зустрічі із затриманим ФСБ українським кінорежисером

МЗС вимагає від Росії зустрічі із затриманим ФСБ українським кінорежисером
Олег Сенцов Фото: zik.ua

Міністерство закордонних справ України вручило російському дипломатові ноту. В ній вимагає організувати зустріч із затриманим Федеральною службою безпеки Росії українським кінорежисером Олегом Сенцовим. Про це повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

Він повідомив, що українські дипломати донині не змогли зустрітися ані з Сенцовим, ані з іншими затриманими на території Криму громадянами України. Водночас, за даними МЗС, з Олегом Сенцовим зустрілися представники неурядових російських організацій.

"За їхньою інформацією, стан здоровʼя наших громадян задовільний, скарг на умови тримання у них немає", – розповів Перебийніс.

Нагадаємо, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів затримали в Криму українського кінорежисера Олега Сенцова. Російська сторона інкримінує йому "організацію теракту". Захист Сенцова утримується від коментарів, мотивуючи це підпискою про нерозголошення, а колеги кінорежисера спростовують будь-які обвинувачення на його адресу.

Зараз ви читаєте новину «МЗС вимагає від Росії зустрічі із затриманим ФСБ українським кінорежисером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути