Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2010 19:24

МЗС України задоволене рівнем партнерства з НАТО

МЗС України задоволене рівнем партнерства з НАТО

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що українська сторона задоволена досягнутим рівнем партнерства з НАТО, що дозволяє реформувати Збройні сили і взаємодіяти в багатьох сферах.

"Ми задоволені тим рівнем партнерства, який досягнутий. Програми взаємодії з НАТО дозволяють реформувати наші Збройні сили, взаємодіяти в багатьох інших сферах - по лінії ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, по багатьом цивільним питанням. Ми збираємося цю співпрацю всіляко розвивати", - сказав він в інтерв"ю журналу "Профіль".

За його словами, колишнє керівництво України мало всі можливості зробити рішучі кроки у напрямі євроатлантичної інтеграції, проте істотного прогресу в відносинах з Альянсом досягнуто не було.

"Питання про членство не стоїть хоч би тому, що більшість громадян нашої країни не підтримують такий курс", - відзначив міністр.

Глава МЗС підкреслив, що в нинішній ситуації необхідно будувати систему безпеки України на основі зміцнення дружніх відносин зі всіма сусідами, активно працювати над створенням нової архітектури безпеки або зміцненням її основ.

"Принаймні, щоб саме питання про територіальну цілісність і суверенітет не тільки нашої держави, але і будь-якої з країн на європейському просторі взагалі не виникало", - додав К.Грищенко.

Він також сказав, гарант безпеки будь-якої країни - це народ і держава, яка створює умови, у тому числі і дипломатичними засобами, щоб уникнути виникнення загрози як такої.

"На сучасному світі немає абсолютних гарантій безпеки ні для однієї з країн, включаючи США, де були найрозвиненіші збройні сили, найрозвиненіша розвідка і, проте, сталася трагедія 11 вересня 2001 року", - констатував К.Грищенко.

Глава МЗС виразив переконання, що досягнення безпеки вимагає мінімізації навіть потенційних погроз, а також "розвитку економічно процвітаючої, сильної і стабільної України".

"Оскільки і в Москві, і у Вашингтоні, і в Брюсселі зацікавлені саме в нашій стабільності. Розвиток економічної взаємодії як з Євросоюзом, так і з Росією створює навколо нас поле безпеки, яке навіть психологічно розповсюджується не тільки на істеблішмент, але і на простих громадян. Над цим ми і працюємо", - резюмував дипломат.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України задоволене рівнем партнерства з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути