четвер, 08 травня 2014 04:21

МЗС України вимагає від Росії реальних дій з відведення військ, а не "фарсу"

МЗС України вимагає від Росії реальних дій з відведення військ, а не "фарсу"
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України наполягає на наданні реальних підтверджень відведення російських військ від нашого кордону.

Про це сказано у відповідній заяві відомства, передає НБН.

"Незважаючи на зовнішній вигляд жесту "доброї волі", зміст і риторика, які прозвучали в Кремлі, не мають нічого спільного зі справжнім пошуком шляхів врегулювання. Обговорення шляхів мирного врегулювання ситуації в Україні без участі України є беззмістовним і неприйнятним. Замість заяв потрібні реальні дії. Росія повинна перш за все виконати взяті на себе Женевські зобов'язання... Відведення російських військових формувань від українських кордонів повинно отримати реальні підтвердження", - підкреслюється в заяві.

У МЗС зазначають, що "терористичні референдуми" у східних областях незаконні, і тому заклики президента РФ Володимира Путіна про їх перенесення є "фарсом". Росія діє за кримським сценарієм.

Зовнішньополітичне відомство також підкреслює, що в Україні немає громадянської війни: "Слід покласти край підміні понять. В Україні немає громадянської війни. Суть конфлікту полягає в агресії Російської Федерації проти нашої країни, окупації Криму і у нахабному втручанні у внутрішні справи, що супроводжується підтримкою терористичних дій проти українських громадян та цілісності держави".

У заяві, крім того, сказано, що пріоритетом уряду залишається повномасштабний національний діалог за участю політичних сил, представників регіонів і громадськості. І для цього необхідний мир.

"Але діалог неможливий і немислимий з терористами. Захист життя людей та подолання тероризму, який підриває будь-яку можливість для діалогу, і є метою антитерористичної операції, яка триває в окремих населених пунктах на сході нашої країни", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 7 травня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія відвела свої війська від кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України вимагає від Росії реальних дій з відведення військ, а не "фарсу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути