Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2024 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС України прокоментувало плани Кремля визнати "незаконною" передачу Криму УРСР

МЗС України прокоментувало плани Кремля визнати "незаконною" передачу Криму УРСР
В Держдумі РФ зареєстрували законопроєкт, у якому хочуть визнати недійсним указ Верховної ради СРСР про передачу Кримської області до складу УРСР 1954 року. Фото: Pixabay

МЗС України прокоментувало плани Росії визнати передачу Криму до складу УРСР 1954 року нібито "незаконною".

У відомстві це назвали нікчемною спробою російської диктатури легітимізувати власні грубі порушення міжнародного права. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Там вкотре наголосили, що агресор Росія грубо порушила і продовжує порушувати власні ж зобов'язання, оскільки свого часу юридично і документально визнала кордони сучасної України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розказав про підготовку серйозної операції в Криму

"Сотні разів спіймана на брехні та скомпрометована російська влада може скільки завгодно продовжувати свою пропаганду, зокрема, під виглядом законотворчості, але це не змінить визнаної світовою спільнотою реальності: Крим - це Україна", - йдеться у повідомленні.

Там додали, що зазначений законопроєкт Держдуми лише зайвий раз підтверджує, що цей факт, як і неминучість деокупації, чітко усвідомлюють і в Москві, тому й виникають такі панічні ініціативи.

Напередодні в Держдумі РФ зареєстрували законопроєкт, у якому хочуть визнати недійсним указ Верховної ради СРСР про передачу Кримської області до складу УРСР 1954 року. Росіяни стверджують, що рішення про передачу Криму до складу УРСР було ухвалено нібито з порушенням конституцій РРФСР і СРСР.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проєкт щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній республіці Крим та місті Севастополі.

Пропонують створити військові адміністрації та наділити її повноваженнями, йдеться у документі.

Автономна республіка Крим та місто Севастополь згідно із законодавством є тимчасово окупованими Російською Федерацією з 20 лютого 2014 року. Звільнення усіх територій є стратегічним пріоритетом сил оборони України, наголошував президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України прокоментувало плани Кремля визнати "незаконною" передачу Криму УРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути