Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 08:57

МЗС Росії – Україні: хімічна зброя - не привід хвилюватися

Міністерство закордонних справ Росії вважає надуманою стурбованість українського зовнішньополітичного відомства через будівництво об`єкта для знищення хімічної зброї в Брянській області.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації та друку МЗС РФ.

"Тривоги українського МЗС є надуманими", - сказано в коментарі, повідомляє УНІАН.

У російському МЗС зазначають, що ще 30 серпня 2004 р. МЗС Росії у відповідь на запит, що надійшов, направив українській стороні ноту з вичерпним поясненням характеру та призначення об`єкта, що споруджується поблизу м. Почеп Брянської області.

29 грудня 2005 року російська сторона у відповідь на запит МЗС України направила ще одну ноту щодо заходів, що вживаються для забезпечення екологічної безпеки на об`єкті в м. Почеп.

У МЗС РФ наголосили, що всі роботи на російських об`єктах, пов`язаних зі зберіганням хімічної зброї, здійснюють у суворій відповідності до національного російського законодавства з дотриманням усіх наявних загальноприйнятих норм і правил, у співпраці з компетентними й уповноваженими міжнародними структурами.

10 червня керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич висловив стурбованість будівництвом у Брянській області Росії за 70 км від державного кордону України об`єкта для знищення хімічної зброї.

"Це не може не турбувати українську сторону, оскільки пов`язано з питаннями безпеки, питаннями екології", - сказав він.

МЗС України направив ноту зовнішньополітичному відомству Росії з проханням надати інформацію, який об`єкт будується і яке його призначення.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії – Україні: хімічна зброя - не привід хвилюватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути