четвер, 02 травня 2013 16:45

Ми очікуємо остаточного рішення ЄСПЛ по Тимошенко до кінця року - Яценюк

Ми очікуємо остаточного рішення ЄСПЛ по Тимошенко до кінця року - Яценюк
Арсеній Яценюк. Фото: svit24.net

Остаточного рішення Європейського суду з прав людини варто очікувати до кінця 2013 року, повідомив лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк в ефірі 5 каналу.

"Ми очікуємо остаточного рішення ЄСПЛ до кінця поточного року", - заявив він. Таким чином, суд повинен оголосити рішення щодо відповідності арешту ув'язненої міжнародним нормам та Конституції.

Політик додав, що команда Януковича ще може "прийняти правильне по-людськи рішення" і вчинити за аналогією з Юрієм Луценком.

"Друга можливість - нарешті прийняти рішення, щоб відповідно до закону про основи охорони здоров'я надати можливість Юлії Володимирівні отримати лікування за межами України, адже і операція, якої вона потребує, в Україні не може бути зроблена", - наголосив він.

Яценюк: До кінця року ЄСПЛ визнає звинувачення проти Тимошенко безпідставними

Також опозиціонер зажадав прийняття законопроекту про декриміналізацію стст.364 і 365 Кримінального кодексу або ж законопроекту про амністію, який дасть можливість політичній діяльності Тимошенко.

Як повідомлялося сьогодні, 2 травня, міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що Україна навряд чи буде оскаржувати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки єдине встановлене Євросудом порушення вже виправлено на законодавчому рівні з прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу (КПК).

Зараз ви читаєте новину «Ми очікуємо остаточного рішення ЄСПЛ по Тимошенко до кінця року - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути