вівторок, 19 липня 2016 18:10

Ми не знаємо, чому Гонтарева не коментує справу щодо грошей Януковича в "Ощадбанку" - заступник міністра юстиції

Ми не знаємо, чому Гонтарева не коментує справу щодо грошей Януковича в "Ощадбанку" - заступник міністра юстиції

Брак доказів може призвести до скасування арешту грошей Януковича в "Ощадбанку". Про це пише сайт телеканалу "24" у публікації "Гонтарева, не мовчи!" з посиланням на першого заступника міністра юстиції України Наталію Севостьянову.

"Зі слабкою позицією у суді робити нічого, оскільки так можна програти і втратити арешти, - заявила Севостьянова.

Заступник міністра уточнила, що закон про спецконфіскації, який парламент відхилив напередодні канікул, міг би спростити роботу правоохоронним органам. Проте Генпрокуратура вже сьогодні володіє інструментами для ефективного повернення мільярдів Януковича.

"Сьогодні шукають інструменти, щоби повернути гроші легітимно, щоби потім не було підстав для оскарження рішення", – зауважила Севастьянова.

Зазначається, що допомогти слідству могла б Валерія Гонтарева, яка у 2013-2014 роках брала участь у фінансових схемах оточення колишнього президента, проте голова НБУ цю тему не коментує.

"Ми не можемо сказати, чому Гонтарева не коментує, ми не правоохоронний орган, цю справу не ведемо… Що тут правда, що вимисел – складно сказати. Лише слідчий, яке веде справу, може знати, чи є підстави для таких звинувачень", – пояснила Севостьянова.

На її думку, якщо "мовчання" у справі щодо грошей Януковича та його чиновників триватиме, повернути капітали колишньої влади не допоможе навіть створення Національного агентства з розшуку активів, отриманих злочинним шляхом.

"Дуже важливо, щоби Нацагентство встановило зв'язки з такими ж агентствами в інших країнах, щоби була оперативна реакція щодо арешту коштів. Деякі активи Януковича арештовані в Україні й перебувають в "Ощадбанку". Але у більшості високопоставлених чиновників кошти виведені з України і знаходяться в офшорах чи на рахунках в закордонних банках. Деякі з них заморожені. Але треба мати позицію и надавати інформацію правоохоронним органам. Адже якщо два роки мовчати, і якщо в Україні ці гроші не потрібні, то ці рахунки будуть розморожені", – сказала Севастьянова.

Як повідомлялося, наприкінці 2013 року компанія "Івестиційний капітал Україна" Валерії Гонтаревої придбала валютні облігації держпозикик на суму понад 10 млрд. грн для кіпрських компаній, афілійованих із Сергієм Арбузовим, першим віце-прем'єр-міністром часів Віктора Януковича. Цінні папери нині знаходяться в "Ощадбанку" під арештом.

Зараз ви читаєте новину «Ми не знаємо, чому Гонтарева не коментує справу щодо грошей Януковича в "Ощадбанку" - заступник міністра юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути