Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2023 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми маємо прискоритися" – Зеленський звернувся до учасників "Рамштайну"

"Ми маємо прискоритися" – Зеленський звернувся до учасників "Рамштайну"
Український лідер Володимир Зеленський закликав учасників "Рамштайну"прискоритися з постачанням зброї. Фото: ОП

У п'ятницю, 20 січня, президент Володимир Зеленський в онлайн-форматі звернувся до учасників зустрічі у форматі "Рамштайн".

Він закликав партнерів України прискоритися з постачанням зброї, пише The Guardian.

Зеленський заявив, що Росія прагне знищувати нації. І війна вирішить "у якому світі ми житимемо" і що "Кремль має програти".

"Ви сильні люди з могутніх країн. Я закликаю вас приймати такі рішення, які можуть позбавити російське зло будь-якої влади... У ваших силах гарантувати артилерію та літаки, які придушуватимуть терор. У ваших силах здобути перемогу", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що час та затягування війни допомагає Росії.

"Час залишається зброєю Росії. Ми маємо прискоритися", – наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Leopard не поїдуть територією РФ. Ми захищаємося – Зеленський

Він дякував учасникам зустрічі за надану допомогу, але додав, що Україна чекає на танки.

"Але сотні подяк – це не сотні танків. Усі ми можемо використовувати тисячі слів для дискусій. Але я не можу підібрати слова замість знарядь, які потрібні проти російської артилерії, або замість зенітних ракет, які потрібні для захисту людей від російських ударів", - сказав Зеленський.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, присутній на засіданні, відповів Зеленському. Запевнив у подальшій підтримці України союзниками.

"Сподіваюся, ви знаєте, що ми продовжуватимемо відстоювати принцип, згідно з яким кордони не можуть бути перемальовані силою. І ми продовжуватимемо відстоювати відкритий світ правил, прав та обов'язків. Ще раз дякую, що ви тут сьогодні", – сказав голова Пентагону.

У ці хвилини на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині триває восьма зустріч Контактної групи з питань оборони України. Сьогодні може вирішитися питання про надання Україні танків.

У засіданні беруть участь керівники оборонних відомств майже 50 країн, зокрема міністр оборони України Олексій Резніков, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі.

Ллойд Остін вже заявив, що у війні в Україні настає "вирішальний момент" і що союзники будуть підтримувати Україну "скільки потрібно".

Зараз ви читаєте новину «"Ми маємо прискоритися" – Зеленський звернувся до учасників "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути