Ексклюзиви
понеділок, 03 жовтня 2016 14:38

МВС погрожує РФ "адекватними" діями за арешт журналіста

МВС погрожує РФ "адекватними" діями за арешт журналіста
Фото: vchaspik.ua

Україна не повинна допустити політичних торгів, у яких Росія використовуватиме затриманого журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка.

Про це у своєму Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Маємо повне право відповісти адекватно і здійснити симетричні дії. Як гебісти ФСБ вміють "шити" справи і вибивати зізнання, застосовуючи жорстокі тортури і засоби потужного психологічного тиску, відомо всьому цивілізованому світу. Путін хоче мати чергового українського заручника-політв'язня для майбутніх політичних торгів. Цього допустити не можна", - наголосив Шкіряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює маразм про затриманого журналіста

Він назвав дії ФСБ "банальним викраденням спецслужбами РФ громадянина України".

"Це - чергове свавілля і відвертий злочин Кремля проти України та всієї світової спільноти з брутальним нехтуванням і порушенням усіх можливих норм міжнародного права. Зараз українська влада, МЗСУ, а також всі міжнародні інституції та лідери держав-партнерів України повинні активно долучитися до процесу негайного звільнення Романа з російського полону і повернення його в Україну", - зазначив Шкіряк.

2 жовтня стало відомо, що журналіста Романа Сущенка утримують у Москві в СІЗО "Лефортово". Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка за звинуваченням у шпигунстві.

У зв'язку з цим голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав порушити питання щодо скасування безвізового режиму з Росією.

Зараз ви читаєте новину «МВС погрожує РФ "адекватними" діями за арешт журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути