Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2014 00:41

"Мусимо готуватись до війни на своїй і чужій землі" — командир "Правого сектору"

"Мусимо готуватись до війни на своїй і чужій землі" — командир "Правого сектору"
Ігор Мазур. Фото: facebook.com

Попри згортання активних дій на Майдані, бійці "Правого сектору" продовжують нести революційну службу у столиці та областях. Зокрема, на Київщині націоналісти виконують роль муніципальної міліції. Про нелегкі будні постреволюційної боротьби, стосунки із Нацгвардією, бойові вишколи та перспективи війни з Росією розповів Gazeta.ua голова Київської обласної організації "Правого сектору" Ігор Мазур.

Чим переважно займаються у ці дні бійці "Правого сектору" у Київській області?

Охороняють Майдан, запобігають провокаціям у столиці та регіоні. Особливо тоді, коли опозиція ухвалює непопулярні рішення, і люди знервовані й можуть накоїти багато лиха.

Ми увесь час перебуваємо на гарячій лінії. Часто виїжджаємо у райони, аби зупинити кримінальні злочини на місцях: пограбування, зґвалтування, рекет. По суті, виконуємо функції муніципальної міліції. Тим більше, що міліціонери наразі переважно відсиджуються у своїх райвідділах.

Наприклад, у Сквирському районі у селі Буки запобігли атаці мародерів на маєток відомого бізнесмена Суслова. Звісно, ця людина не є святою, але не можна допустити випадків експропріації і пограбування в нинішній неспокійний час. Нестабільність у нашій країні зараз вкрай шкідлива.

Які ще злочини ви розкрили?

Минулого тижня дільничий міліціонер в Ірпені зґвалтував дівчину. Ми не дали цю справу зам'яти і затримали злочинця. Проти ґвалтівника порушено кримінальну справу.

Нещодавно у центрі Києва затримали кількох громадян Росії, які мали із собою військові квитки. Один з них виявився учасником спецоперації на північному Кавказі. Допит з пристрастям непроханим гостям ми не влаштували, а передали їх компетентним органам.

Також допомагаємо люструвати тих, хто заплямував себе підтримкою силових акцій проти майданівців. На Київщині залишилось ще багато колишніх вже "регіоналів", які сидять у теплих чиновницьких кріслах й продовжують займатись корупційними справами. Вони вчасно перешли у "Батьківщину" чи УДАР.

Більше того, зараз у багатьох населених пунктах Київщини почали створюватись фіктивні загони самооборони. Їх фінансують згадані вище колишні апологети партії Януковича. Ці "самооборонці" насамперед захищають інтереси своїх спонсорів. Місія "Правого сектору" — нейтралізувати подібних рекетирів і "тітушків".

Скільки бійців нараховує київська обласна організація "Правого сектору"?

На Майдані базуються понад 120 людей. Частина з них постійно перебуває на охоронних об'єктах у Києві та області. Загалом до виїзду у проблемні точки готові 70-80 бійців. За один день трапляється 3-4 виклики. Іноді нас возять бусиками безкоштовно, іноді винаймаємо таксі за власний кошт.

Вас хтось фінансує?

Так, народ на вулицях. Дякуючи благодійним внескам, які кидають люди у наші скриньки, маємо народне фінансування. За день одна скринька в центрі Києва дає близько 3-4 тисяч грн.

Чи співпрацює київський "Правий сектор" із новосформованою Нацгвардією?

Ми робимо ставку все-таки на власні вишколи. Хочемо домовитись із МВС, аби нам надали окремий полігон для практичних занять зі зброєю. Потрібно, аби наші хлопці навчились володіти автоматами, познайомились із військовою дисципліною, попрацювали із топографічними картами тощо. Плануємо провести низку страйкбольних боїв в умовах міста та лісу, із залученням ветеранів миротворчих операцій. Попрактикуємось затримувати диверсантів, робити засідки тощо.

Готуєтесь до війни проти російської агресії?

Загроза війни сьогодні реальна, як ніколи. Події у Криму, а також провокації російських спецслужб у Харкові, Донецьку, Луганську свідчать про широкомасштабність дій агресора.

Плани РФ очевидні — відрізати Україну від Чорного моря й вийти до Придністров'я. Кремль, закріпившись в Осетії, Абхазії і Чечні, взявся за нашу країну. На базі Харківської області і Донбасу він спробує створити таку собі Донецько-Криворізьку республіку, а з південних областей України — зліпити Новоросію. Таким чином, загарбникам відкривається вихід на Румунію, Болгарію та інші країни ЄС.

Переконаний, що такий розвиток подій не влаштовує ані Євросоюз, ані США, ані тим більше Україну. Тому нам слід максимально готуватись, проводити регулярні вишколи й курси патріотичного виховання.

Як вважаєте, чи можлива здача нових територій України без бою?

В разі вторгнення російських військ на материкову частину України, ніхто вже не буде розмазувати соплі. Це буде справжня визвольна війна. І що цікаво, вона відбуватиметься не тільки на нашій території, а й за її межами. У тій самій Москві, наприклад. "Правий сектор" готовий допомогти росіянам повалити режим Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Мусимо готуватись до війни на своїй і чужій землі" — командир "Правого сектору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути