неділя, 12 жовтня 2014 09:05

Можемо отримати нову "народну республіку" в Запоріжжі — колишній прокурор

Можемо отримати нову "народну республіку" в Запоріжжі — колишній прокурор
фото: ria-m.tv

Найближчим часом можемо отримати "Запорізьку народну республіку". Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній прокурор з Луганська Сергій Іванов.

"Я звернув би увагу на Запоріжжя. Там відбувається повзуча окупація. Всі представники проросійських сил, як то "регіонали" Богуслаєв, Бандуров, люди Артема Пшонки — сина колишнього генпрокурора, йдуть до парламенту по мажоритарці. Вибори виграють. Бо альтернативи їм немає або вона штучно усунута", - зазначив він.

За його словами, аби цього уникнути, мають працювати СБУ й прокуратура.

"Чому правоохоронні органи й досі дозволяють Богуслаєву та його "Мотор Січі" комплектувати російські гелікоптери? Чому не перекриють фінансові потоки для бойовиків, не ліквідують можливості Ахметова? Він суне шість мажоритарників у Запоріжжі й області. Ці люди пройдуть у парламент, створять проросійську групу, тиснутимуть на президента, прем'єра. Блокуватимуть реформаторські закони. Влада буде змушена йти на поступки. А вони у себе в регіонах формуватимуть виконавчу владу, суди, прокуратуру. У Запоріжжі зараз домінують проросійські сили", - зауважив екс-прокурор.

Він вважає, що всі терористи мають сісти за ґрати.

"Навіть ті, кого відпустили під заставу. І з якими нібито, як казав голова СБУ Наливайченко, укладені угоди про співпрацю — щоб зливали інформацію. Наприклад, з Клінчаєвим (Арсен Клінчаєв — депутат Луганської обласної ради.— ред). Він отримав гроші від Єфремова (Олександр Єфремов — лідер парламентської фракції Партії регіонів.— ред), який створив ЛНР. Вони обидва на волі, а це значить — щось не працює. Розказують, що кілька місяців під слідством перебувають близько 500 осіб. Але де вироки? Коли побачу, що людина отримала 15 років за сепаратизм, тоді зрозумію: держава готова воювати. У нас п'ята колона значно потужніша, ніж зовнішня загроза. Ми несемо такі шалені втрати через них — Ківалова, Льовочкіна, Хорошковського, Фірташа, Чечетова, Симоненка і всіх, хто голосував 16 січня за диктаторські закони Януковича. Вони повинні опинитися за ґратами", - додав Іванов.

На його думку, є лише одна причина непокарання сепаратистів - службова недбалість колишнього генпрокурора Махніцького й теперішнього Яреми.

"Дуже добре знаю типаж Яреми. Він був в УБОЗі, керував столичною міліцією. Сидів на мільйонних потоках, а зараз осідлав ще більші. Нема змін, реформ — ні в судах, ні в прокуратурі, ніде", - наголосив Іванов.

Зараз ви читаєте новину «Можемо отримати нову "народну республіку" в Запоріжжі — колишній прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути