понеділок, 29 серпня 2022 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Мовчазні росіяни відсиджуються в Європі – Зеленський

Мовчазні росіяни відсиджуються в Європі – Зеленський
Навіть за кордоном в Європі, де немає репресій, росіяни не виходять на протести проти агресії РФ, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Росіяни мовчать, коли відбувається агресія РФ проти України.

Не видно жодних протестів громадян Росії за кордоном. Про це сказав президент Володимир Зеленський на 17-му Стратегічному форумі у Словенії, повідомляє Gazeta.ua.

"Ідеться про тих, хто мовчить. Коли бачать все це, ніхто нічого не робить. Не протестує, не бореться. Навіть коли перебуває в повній безпеці в європейських країнах", – сказав Зеленський.

"За логікою будь-якої нормальної людини, саме громадяни Росії, у яких залишилося щось людське, мають бути найпершими у протидії війні. Якщо у них є совість і сором. Але ми не бачимо постійних, помітних антивоєнних протестів за участі громадян цієї держави. Навіть там, де для них немає ризику будь-яких репресій за протест", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол прокоментувала заміну Путіна

Європа – не тиха гавань, де можна пересидіти, сказав Зеленський.

"У той час, коли хтось інший бореться проти російського терору. Але, на жаль, багато громадян Росії саме так сприймають Європу. Саме для цього їм потрібні європейські візи. І, на жаль, жодна з ваших держав не застрахована від того, що воєнні злочинці, на чиїх руках кров українців, приїдуть до вас як туристи. А одного дня їм накажуть і вони стануть зовсім не туристами. Так не має бути. Російський терор – це однакова загроза для всіх нас, для усіх європейських народів. Хто не бореться проти терору, той підтримує його", – заявив президент.

Раніше президент Зеленський закликав західні країни заборонити в'їзд для всіх росіян.

Естонія запропонувала заборонити громадянам Росії вʼїзд до ЄС у восьмому пакеті санкцій. Фінляндія скоротить видачу віз росіянам на 90% через війну Росії проти України.

Цього тижня міністри закордонних справ ЄС мають підтримати припинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Мовчазні росіяни відсиджуються в Європі – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути