субота, 11 травня 2013 14:47

Спецтема: Боротьба за "мову"

Москаль вимагає оголосити російську мову регіональною у селі на Буковині

Народний депутат України, член фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль вимагає оголосити російську мову регіональною у селі Біла Криниця Чернівецької області.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Автор: Фото: facebook.com
 

"На фото - Успенський собор старообрядців, побудований у селі Біла Криниця Чернівецької області купцем Овсянниковим. У селі живуть росіяни-старовіри, які колись втекли із Красноярського краю після реформ патріарха Никона. Аналогом цього собору є собор Василя Блаженного на Красній площі у Москві. Незважаючи на мої неодноразові звернення, місцева сільрада так і не змогла надати російській мові, носіями якої є більшість місцевого населення, статус регіональної", - повідомив Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колесніченка треба лікувати. Маємо справу з психічною патологією" - Кайда

"І при цьому Вадим Колесніченко - автор усім відомого закону - мовчить, як глухонімий партизан! Це зайве підтвердження тези про те, що закон Вадика - тільки фікція і піар. Тому з-під стін собору звертаюся до Колесніченка як до голови комітету із захисту канонічного православ'я і лідера всіх антифашистів світу: Вадик, на твою думку, канонічно діє місцева влада, відмовляючи товариству у виконанні твого ж закону? Друге питання: цей собор канонічний чи неканонічний? Третє: я як православний гуцул канонічний чи ні? Буду вдячний за щирі відповіді", - звернувся Москаль до нардепа-"регіоналу" Вадима Колесніченка.

Зараз ви читаєте новину «Москаль вимагає оголосити російську мову регіональною у селі на Буковині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути