четвер, 12 грудня 2013 20:57

Спецтема: Євромайдан-2013

Москаль розповів, які провокації СБУ готує проти Євромайдану

Москаль розповів, які провокації СБУ готує проти Євромайдану
Геннадій Москаль. Фото:pravda.com.ua

Керівництво СБУ планує провокації щодо учасників Євромайдану та залучає до цих спецоперацій фахівців з Російської Федерації.

Про це заявив депутат "Батьківщини" Геннадій Москаль, посилаючись на інформацію з достовірних джерел.

"Усі атаки, які проводили правоохоронні органи, не увінчалися успіхом, тому за запрошенням голови СБУ Якименка з Росії прибула низка консультантів ФСБ, які спеціалізуються на розгоні протестних мітингів та демонстрацій... І розроблений сценарій: як нейтралізувати Майдан", - сказав він.

За інформацією народного депутата, мова йде про сучасні спецзасоби - газ у аерозольних балончиках, "який на Євромайдані, у Будинку профспілок, Жовтневому палаці та приміщенні КМДА розпилюватимуть провокатори, найняті владою, та правоохоронці".

За словами Москаля, "цей газ викликає загальне недомагання, головокружіння, і людина, уражена цим газом, фактично буде позбавлена "можливості активного супротиву, буде фактично паралізована" перед атакою силовиків".

"Усе це медики потім спишуть на ОРВ чи на якусь епідемію грипу", - сказав депутат.

Москаль також заявив, що влада готує провокації щодо деяких відомих журналістів, громадських діячів, а також народних депутатів від Партії регіонів Шуфрича, Лук'янова та Царьова. За його словами, мова йде про список з двадцяти осіб.

Опозиціонер не виключає, що цим особам можуть підпалити автомобілі або двері, а відповідальність потім буде покладена на учасників Євромайдану.

Народний депутат наголосив, що ці дані є надійними та заслуговують на увагу.

Москаль наголосив, що ця інформація отримана з силових структур і оприлюднена для того, щоб влада зрозуміла, що їхні спецоперації та провокації не є секретом для опозиції.

"Я не хочу нікого залякувати. Я виступаю для того, щоб поінформувати, що ми знаємо про ці плани і ми знаємо, хто це робить і де ці працівники-консультанти знаходяться", - наголосив він.

У СБУ назвали провокацією заяви Москаля, мета яких, на думку відомства, – "подальше посилення напруженості в суспільстві", цитує Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Москаль розповів, які провокації СБУ готує проти Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути