четвер, 09 лютого 2012 10:55

Спецтема: Луценко за ґратами

Москаль розповів, що свідком у справі Луценка бути не може, але суду "начхати" на закон

Москаль розповів, що свідком у справі Луценка бути не може, але суду "начхати" на закон

Депутат від НУ-НС Геннадій  Москаль заявляє, що не може бути свідком у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, але до суду все ж таки прийде.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я для сторони звинувачення став таким свідком останнім, якого вони викликають. Хоча згідно Кримінально-процесуального кодексу я не маю права бути допитаним, бо виступав захисником у цій же справі, коли ми оскаржували разом з адвокатом Фоміним постанову про порушення цієї ж кримінальної справи, в тому ж Печерському суді, тільки був інший суддя", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовк вирішив Кравчука і Тимошенко до суду над Луценком не кликати

"В Печерському суді все можна, їм начхати на Кримінальний кодекс. Я прийду, але я не буду виступати на захист звинувачення", - додав депутат.

Москаль також розповів, що перше він спитає у суду на допиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Луценка хоче викликати на допит Турчинова та Москаля

"Я просто хочу, щоб сьогодні всі громадяни України зрозуміли, що тут не справа в Луценкові, тут справа в недосконалості нашого законодавства. Коли ми прийшли до парламентсько-президентської республіки, був прийнятий закон про Кабінет міністрів, і там було написано, що мінистри є політичними фігурами, на них не розповсюджується закон про державну службу, закон про працю і тому подібне. У законі про міліцію, який було прийнято ще за часів УРСР написано, що міністр внутрішніх справ є одночасно начальником міліції України. То я перше питання запитаю у суда: покажіть присягу (бо кожен , хто вступає в органу міліції приймає присягу), яку Луценко прийняв, яке він має звання і взагалі яке він відношення у цій ситуації має до міліції", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль: Свідчення на користь Луценка - дим із п'ятої точки для "правосуддя"

"Це абсолютно абсурдний суд, абсолютно політично заангажований. Тільки щоб прибрати Луценка від політичної діяльності", - підкреслив Москаль.

Нагадаємо, сторона обвинувачення у кримінальній справі порушеній проти Луценка викликала Москаля і першого заступника глави партії "Батьківщина" Олександра  Турчинова до суду в якості свідків. Їхній допит назначено на 9 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Москаль розповів, що свідком у справі Луценка бути не може, але суду "начхати" на закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути