Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2011 12:22

Москаль поскаржився Пшонці на МВС через біометричні паспорти

Москаль поскаржився Пшонці на МВС через біометричні паспорти

Народний депутат Геннадій Москаль поскаржився у Генпрокуратуру на керівництво МВС за начебто незаконний тендер з купівлі обладнання для виготовлення біометричних паспортів.

21 жовтня 2011 року консорціум ЄДАПС виграв тендер і уклав з МВС України контракт на постачання обладнання для автоматизованої обробки інформації та впровадження закордонних паспортів із біометричними даними, повідомляє прес-служба політика.

"Тендер проводився незаконно, тому бюджетні гроші будуть використані з нецільовим призначенням, що тягне за собою кримінальну відповідальність, – заявив народний депутат. - Консорціум ЄДАПС не може бути розпорядником бази персональних даних і не може постачати обладнання для виготовлення закордонних паспортів із біометричними даними, оскільки він не є підприємством державної чи комунальної власності, що належить до сфери управління МВС".

Москаль пояснив, що "незрозуміло також, на якій підставі купується обладнання, якщо на даний час невідомо, які саме біометричні дані закладатимуться в паспорт. На це вказує в своїх пропозиціях до закону "Про документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України", і президент України".

"ЄДАПС ніколи не виготовляв і не має технологічних потужностей для виготовлення обладнання для автоматизованої обробки інформації, він є лише посередником у цій сумнівній оборудці. Чому МВС не хоче купувати обладнання безпосередньо у виробника – питання риторичне. Мною направлене депутатське звернення до Генпрокурора з проханням порушити проти керівництва МВС України кримінальну справу за фактом незаконного проведення тендеру та нецільового використання бюджетних коштів", - заявив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Москаль поскаржився Пшонці на МВС через біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути