Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 13:05

Москаль пообіцяв здати мандат депутата

Москаль пообіцяв здати мандат депутата

Новий начальник МВС у Криму Геннадій Москаль складе повноваження народного депутата відповідно до визначеного законом порядку.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи пораду міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не поспішати складати депутатський мандат.

"Фразу міністра вирвали з контексту. Під час дискусії з журналістами йшлося про те, що я входжу в п"ятірку лідерів серед депутатів за кількістю зареєстрованих законопроектів. І міністр сказав, що втрачати повноваження, у першу чергу, мають ті депутати, які не зареєстрували жодного проекту закону чи постанови. І таких у нашому парламенті, на жаль, навіть не десятки, а сотні", - сказав Москаль.

"Що стосується конкретно мене, то, по-перше, Верховна Рада зараз не працює, а по-друге, є певний порядок складання депутатських повноважень. І цей порядок буде дотримано відповідно до чинного законодавства", - пообіцяв він.

Коментуючи те, що його повернення в Крим відбулося напередодні президентської виборчої кампанії, Москаль підкреслив, що його призначення є "професійним", і кримська міліція при ньому не буде займатися політикою.

"Я ніколи не належав ані до жодної з політичних партій, а зараз є членом громадського руху "Народна самооборона". Якщо в мене залишилися посвідчення про те, що за Радянського Союзу я був членом Червоного Хреста, ОСВОДу чи профспілок, то що, я їх тепер спалити повинен?", - зазначив він.

"Я пропрацював у системі МВС 34 роки і вважаю дане призначення професійним. Міліція ж на виборах повинна займатися тим, що визначено в законах щодо її діяльності. Кримська міліція буде займатися підтримкою громадського порядку і боротьбою зі злочинністю. Крапка", - запевнив Москаль.

Він також зазначив, що працював у Криму в 1997-2000 роках і добре знає місцеву ситуацію. "Можливо, тому і призначили саме мене", - додав Москаль.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Москаль пообіцяв здати мандат депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути