субота, 28 червня 2008 17:25

Мороз: Навіть Кучма не порушував так грубо Конституцію, як це робить Ющенко

Сьогодні потрібно не міняти Конституцію, а змусити чиновників виконувати норми Основного Закону. Якщо хтось в Україні ігнорує Основний Закон, то це не означає, що Конституції, як символу держави, не існує. Про це заявив лідер Соціалістичної партії України ОлександрМороз.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі СПУ, Мороз зазначив, що нам потрібно удосконалити систему контролю людей за діючою владою і з цією метою передати владу на місця: місцевим общинам та їх органам управління.

При цьому він вказав на те, що відчуває задоволення від того, що зробив найбільшу справу в своєму житті - прийнявши Конституцію України в 1996-му році. "Такі почуття переживаєш тільки раз в житті...", - зізнався лідер СПУ.

Разом з тим Мороз зазначив, що не дивлячись на бажання колишнього президента України Леоніди Кучми отримати монопольну президентську владу і контроль над Верховною Радою, Кучма не дозволяв собі так грубо і цинічно порушувати Основний Закон, як це робить нинішній Президент України. "Хоча саме Ющенко, перш ніж стати Президентом, публічно заявляв про готовність поділитися владою з Кабміном і парламентом. Ющенко особисто підписував договір зі СПУ, зобов"язуючись підтримати політичну реформу, суть якої - створення європейської моделі правління, а потім відмовився від всіх обіцянок", - нагадав Мороз.

"Якби в 2004-му році фракція Ющенка підтримала конституційну реформу, повірте, у нас не було б Майданів, не було б тієї політичної і соціальної напруги і все було б спокійно в державі. Але "Наша Україна" відмовилася голосувати за політреформу по дуже простий причині: вони розраховували зберегти для Ющенка неподільні повноваження", - підкреслив лідер Соцпартії.

"Якщо ми хочемо не на словах, а на ділі жити в європейській державі, то нам необхідно дотримуватися двох умов. Перше: всі, без виключення, повинні виконувати норми Конституції, а не шукати способи їх обійти. Друге: необхідно завершити реформу влади, поставити владу під контроль громадян", - підсумував Мороз, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Мороз: Навіть Кучма не порушував так грубо Конституцію, як це робить Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути