четвер, 18 травня 2017 10:38

Монополіст Фірташ заборгував аграріям 1,7 млрд грн - профільні асоціації

Монополіст Фірташ заборгував аграріям 1,7 млрд грн - профільні асоціації
Аграрії вважають, що компанія Ostchem Дмитра Фірташа (на фото) зараз належить росіянам. Фото: Діалог.UA

Представники найбільших вітчизняних аграрних асоціацій направили звернення до Уряду, у якому заявили про майже 2-мільярдну заборгованість перед аграріями групи компаній Ostchem, яка належить Дмитру Фірташу та є монополістом на вітчизняному ринку мінеральних добрив.

"На сьогодні Ostchem фактично є банкрутом, оскільки монополіст заборгував аграріям 1,7 млрд. грн. за добрива, що були сплачені, але які так не були поставлені, більш того, навіть не були вироблені. При цьому компанія Дмитра Фірташа не пояснює, куди поділися отримані кошти. Інакшими словами, Ostchem вкрав ці гроші у аграріїв, а тепер намагається завищити ціни українського ринку на 40-50% і, вчергове таким чином пограбувавши аграріїв, розрахуватися з тими з них, у кого було вкрадено згадані вище 1,7 млрд. грн.", - йдеться у інформаційному повідомлення аграріїв.

На переконання аграріїв, враховуючи перебанкрутний стан Ostchem, група компаній нині де факто належить росіянам, адже монополія Дмитра Фірташа була створена на гроші "Газпромбанку", який був поручителем щодо боргів Ostchem перед "Газпромбанком" на суму 843 млн дол. США.

"Єдиним виходом із нинішньої ситуації є руйнування монополії (яка, враховуючи передбанкрутний стан), шляхом примусового продажу підприємств, що входять до Ostchem, незалежним українським та європейським інвесторам, а також надання українським хімічним підприємствам власної сировинної бази", - наголошують аграрії.

Нагадаємо, що згідно консолідованої проміжної фінансової звітності ПАТ "Газпром" за 9 місяців 2016 р, в грудні 2014 року Група "Газпром" видала АТ "Газпромбанк" поруку на суму 843 млн. доларів США щодо боргів "Остхем Холдинг Лімітед" під забезпечення кредиту, залученого з метою забезпечення операційної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Монополіст Фірташ заборгував аграріям 1,7 млрд грн - профільні асоціації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути