понеділок, 13 вересня 2021 19:48

Монобільшість "схудла" - хто допомагає "слугам" ухвалювати закони

Монобільшість "схудла" - хто допомагає "слугам" ухвалювати закони
Без допомоги інших фракцій і груп монобільшість не є спроможною самостійно ухвалювати рішення. Фото: rada.gov.ua

За два роки роботи Верховної Ради дев'ятого скликання більшість законів ухвалили голосами фракцій "Слуга народу", "Голос" і групи "Довіра". Про це повідомив Комітет виборців.

Всього, починаючи з 29 серпня 2019 року, ухвалили 552 закони.

"Слуга народу" втратила можливість самостійно забезпечувати 226 голосів, необхідних для рішень. Попри те, що до складу фракції входить 244 депутати, в середньому підтримують закони лише 217.

Для порівняння: на початку роботи в середньому "за" голосували 228 депутатів монобільшості.

Серед інших фракцій і груп найчастіше у перші два роки роботи ВР прийняті закони підтримували депутати групи "Довіра" і "Голос". В середньому "за" голосували 70% депутатів "Довіри" (14 осіб) і 62% "Голосу" (12 осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді владу назвали мафією - "слуга народу" ламав мікрофон і влаштував бійку

У фракції "Європейська солідарність" за закони голосували 54% депутатів, позафракційні - 53%, група "Партія "За майбутнє" - 48%, "Батьківщина" - 46%.

Майже не підтримували закони ОПЗЖ - в середньому голосували "за" лише 21% депутатів фракції. Підтримка рішень ОПЗЖ суттєво знизилася після того, як у лютому 2021 року РНБО ввела персональні санкції проти Віктора Медведчука.

"За два роки монобільшість "схудла" на 11 депутатів: із 254 до 244. Частину депутатів виключили з фракції. Частина – не завжди підтримують рішення, які пропонуються владою на розгляд.

В результаті без допомоги інших фракцій і груп монобільшість не є спроможною самостійно ухвалювати законодавчі рішення", - каже голова Комітету виборців Олексій Кошель.

У Верховній Раді - 422 народні депутати. 244 - у фракції "Слуга народу", 44 - ОПЗЖ, 27 - "Європейська солідарність", 25 - "Батьківщина", 20 - "Голос", 22 - група "Партія "За майбутнє", 20 - "Довіра". Роботу почали позаторік наприкінці серпня.

Зараз ви читаєте новину «Монобільшість "схудла" - хто допомагає "слугам" ухвалювати закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути