четвер, 29 липня 2021 11:06

"Могли б шантажувати весь світ" - голова президентської фракції

"Могли б шантажувати весь світ" - голова президентської фракції
Арахамія зізнався, що не знає обставин підписання меморандуму. Фото: sluga-narodu.com

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна могла б "шантажувати весь світ", якби зберегла ядерний потенціал. А підписання Будапештського меморандуму стало її "фатальною помилкою", повідомляє "Українська правда".

"Фатальна помилка Кравчука – позбутися ядерної зброї після підписання меморандуму, який нічого не означає. Ми сьогодні успадковуємо цю велику помилку. Усіма іншими помилками інших президентів можна знехтувати. Якби ми були ядерною державою, із нами б усі розмовляли й домовлялися по-іншому. Якби ми пішли на це, то це треба було робити геть інакше", - сказав "слуга" в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" прокоментували захоплення Арахамії китайськими комуністами

Арахамія зізнався, що не знає обставин підписання меморандуму. І зараз "легко розмірковувати, через стільки років".

"Гадаю, тоді потрібно було проявити наполегливість і хоча б інші документи підписувати. Навіть якби не могли обслуговувати ядерне озброєння, могли б скоротити його. Але однаково залишити ядерний потенціал.

Ми могли б шантажувати весь світ. І нам би давали гроші на обслуговування, як зараз це відбувається в багатьох інших країнах", – сказав нардеп.

5 грудня 1994 року Україна, США, Росія і Велика Британія уклали міжнародну угоду - меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної збро́ї.

Того ж року Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «"Могли б шантажувати весь світ" - голова президентської фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути