понеділок, 26 вересня 2022 01:59

Мобілізація винищує корінні народи Криму, Сибіру та Кавказу – Зеленський

Мобілізація винищує корінні народи Криму, Сибіру та Кавказу – Зеленський
Зеленський: Росія використовує мобілізацію, як інструмент винищення малих народів. Фото: president.gov.ua

Мобілізація в Росії використовується, як інструмент для знищення представників корінних народів окупованого Криму, Кавказу, Сибіру та інших колонізованих Росією територій.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 25 вересня, повідомляє Gazeta.ua.

"Злочинна мобілізація використовується Росією не тільки для того, щоб продовжити страждання людей в Україні та ще більше дестабілізувати світ, але і для того, щоб фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, що живуть на територіях, контрольованих поки тимчасово Російською Федерацією" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходить мобілізація в РФ та на окупованих територіях: деталі від Генштабу

Зеленський зазначив, що підтверджується катастрофічна ситуація в Криму, де масово мобілізують кримських татар. Те ж саме відбувається на території Сибіру і Кавказу.

Президент назвав те, що відбувається, прорахованою імперською політикою РФ, і це має стати ще однією причиною для жорстокої реакції всього світу.

До цього Зеленський закликав росіян чинити опір путінській мобілізації, якщо вони та їхні рідні хочуть жити. Тому, що це не прапорці на карті, а живі люди зараз зганяються в Україну, щоб там померти. І якщо вони опиняться в Україні, то назад вони вже не повернуться.

У Республіці Дагестан Російської Федерації місцеві жителі протестували проти мобілізації. Їх почали розганяти автоматними чергами, проте придушити протести не вдалося.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Закликатимуть росіян, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії. Офіційно заявили, що призвуть 300 тисяч осіб, але на ділі ЗМІ стверджують, що призвати планується 1,2 млн росіян.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація винищує корінні народи Криму, Сибіру та Кавказу – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути