Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 16:04

"Мені не потрібні вибачення, хай НАБУ визнає помилку" - Писарук прокоментував справу VAB Банку

"Мені не потрібні вибачення, хай НАБУ визнає помилку" - Писарук прокоментував справу VAB Банку
Колишній перший заступник глави НБУ Олександр Писарук каже, що має докази своєї невинуватості у справі про рефінансування VAB Банку. Фото: unian.ua

НАБУ затягує справу про рефінансування VAB Банку.

Про це заявив Олександр Писарук, колишній перший заступник глави НБУ і колишній співробітник МВФ в інтерв'ю НВ.

Так прокоментував справу проти нього і бізнесмена Олега Бахматюка.

За словами Писарука, його адвокати у травні подали прохання про скасування підозри. Представили докладні докази невинуватості, на підставі висновків експертиз, науково-правових висновків експертів, котрі, як заявляє банкір, "розбивають позицію НАБУ в пух і прах".

"У цій ситуації правильним було би визнати помилку і закрити справу. Але схоже, що НАБУ не хоче цього робити. І намагаються вишукувати можливості, як справу затягнути", - говорить Писарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 тисяч звільнених і втрата 0,3% ВВП - Бахматюк розповів про "рік війни" НАБУ проти нього

На його думку, справа затягується штучно, тому що у Антикорупційного бюро закінчуються терміни досудового розслідування, яке обмежене роком.

"Намагаються цю справу затягнути усіма правдами і неправдами. Використовують некоректні юридичні методи. Хочуть цю справу "підвісити", об'єднати з іншою".

Писарук заявив, що НАБУ "готові принести в жертву чесних людей, які не зробили нічого кримінального, заради досягнення якихось своїх цілей".

"Будемо це називати непрофесіоналізмом, "не розібралися". Або можливо це навіть зла воля, але на підставі поданих адвокатами фактів, які доводять мою невинуватість, треба скасувати підозру, - говорить банкір. - Мені не потрібні їх вибачення, слід просто визнати помилку".

Справу НАБУ проти Писарука і Бахматюка відкрили через нібито нецільове використання коштів рефінансування, наданих НБУ VAB банку в період банківської кризи 2014 року. Висновки експертиз Фонду гарантування вкладів і заяви НБУ підтверджують, що всі кошти були витрачені за прямим призначенням - їх отримали вкладники банку.

Зараз ви читаєте новину «"Мені не потрібні вибачення, хай НАБУ визнає помилку" - Писарук прокоментував справу VAB Банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути