середа, 17 квітня 2019 09:00

Між президентськими та парламентськими виборами зростуть корупційні ризики - експерт

Між президентськими та парламентськими виборами зростуть корупційні ризики - експерт
Загальний тренд щодо сумнівних рішень різних міністерств продовжуватиметься. Фото: korupciya.com

"У період між президентськими і парламентськими виборами значно зростуть корупційні ризики у вищих ешелонах влади. За старою традицією, перед відставкою міністри можуть вдаватись до сумнівних рішень. І перші прояви вже можна спостерігати", - заявив політолог Володимир Фесенко.

"Цього вівторка чиновники Мінприроди презентували законопроект "Про відходи", яким здійснюється спроба перерозподілити контроль над фінансовими потоками одного з найбільш тіньових ринків країни – збирання металобрухту.

Враховуючи стратегічне значення цієї сировини для української металургії, у парламенті вже розроблений законопроект щодо легалізації ринку, і він чекає розгляду. Але Мінприроди вважає брухт не сировиною, а відходами. Чому? Бо тоді можна відновити корупційне ліцензування збирання брухту. А ще видавати дозволи на перевезення кожної, навіть невеликої партії брухту – золота жила для корупції.

Вочевидь, загальний тренд щодо сумнівних рішень різних міністерств продовжуватиметься. Такою є традиція останніх місяців перед відставкою уряду. Як і традиція гучних скандалів навколо таких рішень", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Між президентськими та парламентськими виборами зростуть корупційні ризики - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути