Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 17:42

Міські голови ігнорують рекомендації МОЗ та продовжують влаштовувати масові свята — експерт

Міські голови ігнорують рекомендації МОЗ та продовжують влаштовувати масові свята — експерт
Політолог Валентин Гайдай : "У містах продовжують нехтувати карантинними нормами". Фото: Главком

Політолог Валентин Гайдай розкритикував проведення в українських містах свят та фестивалів, назвавши їх піаром політиків напередодні виборів.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щодня статистика від МОЗ "кричить" про те, що карантинні обмеження та рекомендації - основна річ сьогодення. Антирекорди з кількості нових інфікованих встановлюють все частіше. І що при цьому всьому ми бачимо? Масові святкування у містах, концерти та фестивалі", — зазначив Гайдай.

Політолог наголосив, що усі заходи ініційовані або проводяться з дозволу місцевих влад. Водночас на фестивалях люди перебувають без масок та не дотримуються соціальної дистанції.

"Тепер основне питання - чому мери та місцева влада так безвідповідально ставляться до пандемії? МОЗ та уряд вже пішли їм назустріч, адаптувавши карантин так, щоб у червоних зонах могли працювати школи, садочки та громадський транспорт. Але в містах все одно продовжують нехтувати карантинними нормами", — написав експерт.

На думку політолога, подібними заходами міські голови нагадують про себе людям для збільшення голосів на дільницях. Однак проблема полягає в тому, що вони не задумуються над наслідками таких гулянь — збільшенням кількості хворих та госпіталізованих у місцевих лікарнях.

"Тепер назріває наступне питання - чи готові до цього представники місцевих влад? Чи готові вони так само лікувати нових інфікованих, як зараз готуються до виборчих перегонів?", — риторично запитав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Міські голови ігнорують рекомендації МОЗ та продовжують влаштовувати масові свята — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути