Ексклюзиви
пʼятниця, 15 вересня 2017 11:30

Миротворці на Донбасі будуть помилкою - американський дипломат

Миротворці на Донбасі будуть помилкою - американський дипломат
Колишній посол США при ООН Джон Болтон. Фото: thehill.com

Якщо Україна хоче зупинити війну на Донбасі, введення миротворчої місії туди - це останнє, що потрібно.

Таку думку висловив колишній посол США при ООН Джон Болтон в кулуарах міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія".

"Не думаю, що в Україні мають бути миротворці. Як на мене, це помилка. По-перше, це означає, що ви підвищуєте задіяність Росії у внутрішні справи України. Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН. Після розпаду Радянського Союзу Росія набула ще більшої міжнародної сили. По-друге, зараз основний диспут іде про те, щоб не заморозити цей конфлікт. Якщо ви хочете відновити суверенітет на Донбасі, то останнє, що Україна має робити, - допускати туди миротворців", - сказав Болтон.

На його думку, для пришвидшення вирішення конфлікту на Донбасі Україна повинна "збільшити збройну підтримку від Сполучених Штатів".

"Україна має до цього підійти дипломатично. Думаю, це найкращий шлях і для України, і для США", - відповів Болтон на запитання про ймовірність отримання летального озброєння від США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До самого кордону" - США назвали умови "блакитних шоломів" на Донбасі

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Після розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці на Донбасі будуть помилкою - американський дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути