Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 23:08

Мірошниченко: "Опозиція сама зацікавлена у виборах у 2012 році"

Мірошниченко: "Опозиція сама зацікавлена у виборах у 2012 році"

Частина опозиції голосувала за подовження терміну повноважень Верховний Ради, тому що переміг здоровий глузд.

Так їхні дії в ефірі "5 каналу" пояснив "регіонал" і представник президента у парламенті Юрій Мірошниченко.

"Дехто з моїх колег говорив би, що опозиція сьогодні ще більш зацікавлена у тому, щоб вибори відбулися саме у 2012 році, оскільки вона не згуртована і не готова до виборів. Були дискусії, коли говорили, що Партія регіонів ніби хоче ввести в оману суспільство і опозицію, а насправді провести вибори навесні цього року. Було багато коментарів на цю тему, але здоровий глузд взяв гору", - сказав він.

Мірошниченко висловив жаль, що стався розподіл за принципом "ми завжди проти".

"Адже наданий нам термін повноважень — 5 років. Вибори у 2012 році встановлюють вже нову каденцію і нові правила. Вони не підтримали, щоб підкреслити свою опозиційність. Проте дехто з них підтримав", - розповів нардеп і додав, що "на минулій сесії вже було 305 голосів".

Мірошниченко вважає, що Партія регіонів зараз найбільше підготовлена до виборів.

"Їй було б вигідно зараз провести вибори, бо вона мобілізована і найбільш успішно провела б їх. Проте, враховуючи те, що не опрацьоване нове законодавство, що ми повинні відповідати європейським стандартам в частині терміну повноважень, на які дається мандат, так і вийшли на дату 2012 року", - повідомив "регіонал".

Депутат наголосив, що "ухвалення змін до Конституції поставило крапку і в правовій, і в політичній дискусії навколо терміну повноважень Верховної Ради 6-го скликання".

Як відомо, подовження повноважень парламенту і президента підтримали у повному складі фракція Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина. Крім того голосували 7 "бютівців" та 41 "нунсівець".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Мірошниченко: "Опозиція сама зацікавлена у виборах у 2012 році"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути