Ексклюзиви
пʼятниця, 06 серпня 2021 00:33

Мир на Донбасі на 90% залежить від однієї людини - Зеленський

Мир на Донбасі на 90% залежить від однієї людини - Зеленський
Зеленський розповів про мир на Донбасі. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський вважає, що 90% успіху в питанні встановлення миру в Донбасі залежить від президента РФ Володимира Путіна.

"Я хочу припинення війни на Донбасі. Я все роблю для цього. Але не все від мене залежить. Я вважаю - абсолютно цього не приховую, і президент Російської Федерації знає мою думку, - сьогодні 90 відсотків успіху в питанні повернення Донбасу, в мирі в Україні, в деокупації наших територій залежить від однієї людини. І точно треба знати, що він з цим живе", - заявив Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дім".

"Люди не повинні жити якимись ілюзіями: ось якби, та якби. Немає такого. Наші люди люблять питати: чи є план "А"? Чи є "Б", "В", "Г"? Так, все є. Є, але потрібна воля. Політична воля. Воля людська. І з української сторони ця воля абсолютно є", - сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що закриті з боку окремих районів Донецької та Луганської областей контрольні пункти в'їзду-виїзду є ще одним підтвердженням небажання російської сторони виконувати домовленості щодо Донбасу.

"Ми з ним домовилися про КПВВ на саміті "нормандської четвірки". Я людина слова - ми все побудували. Ми всіх туди привезли - наших, журналістів, послів. Є місцеві люди, які бачать це. А з їхнього боку є можливість. Ось у чому проблема. Чому я говорю: немає бажання. Не можна сказати, що там просто немає грошей. Це ж неправда. Вони просто перекрили. Це їхня воля", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція, війна, тарифи та безробіття: чому Зеленський втрачає рейтинг

Президент Володимир Зеленський заявив, що жителі окупованого Донбасу повинні визначитися - вони українці або росіяни. Тим, хто вважає "нам в Росію", глава держави запропонував шукати місце в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Мир на Донбасі на 90% залежить від однієї людини - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути