Ексклюзиви
середа, 19 березня 2014 21:01

Мін'юст готує законопроекти, пов'язані з анексією Криму

Мін'юст готує законопроекти, пов'язані з анексією Криму
Фото: vecherniy.kharkov.ua

Мін'юст розробляє законопроект про тимчасово окуповані території України. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Цей законопроект передбачатиме правовий статус території, яка є тимчасово окупованою російською стороною. Законопроект передбачатиме захист права власності громадян на майно, яке знаходиться на цій території. Він передбачатиме, що будь-які угоди про відчуження цього майна самопроголошеною кримською владою є нікчемними і згідно міжнародному законодавству право власності громадян станом на початок військової агресії Росії на території України буде зафіксовано", - сказав він.

Також Мін'юст підготує проект закону про визначення правового статусу громадян України, що проживають на окупованих територіях з метою забезпечення захисту їх конституційних, соціально-економічних та особистих прав.

Міністр також повідомив, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони України уряду України було доручено підготувати висновки і обгрунтування щодо збитків, викликаних анексією Російською Федерацією частині території України.

"Нам також було доручено підготувати відповідні звернення до Європейського суду з прав людини щодо компенсацій і в інші міжнародні установи", - додав Петренко.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст готує законопроекти, пов'язані з анексією Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути