понеділок, 28 серпня 2023 06:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Росії більше зацікавлене в смерті Пригожина, ніж Путін

Міноборони Росії більше зацікавлене в смерті Пригожина, ніж Путін
Міноборони РФ може бути більш зацікавлене у розформуванні "вагнерівців", ніж президент Росії. Фото: eastnews.ua

Міністерство оборони Російської Федерації значно більше зацікавлене в смерті засновника приватної військової компанії "Вагнер", ніж російський диктатор Володимир Путін.

Або ж у такий спосіб намагається "відбілити" Путіна, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Слідчий комітет Росії оголосив 27 серпня, що генетична експертиза підтвердила смерть Євгена Пригожина. Він нібито був серед 10 осіб, які загинули в авіакатастрофі 23 серпня. Російські так звані воєнкори стверджують, що Міністерство оборони Росії активно висувало умови для припинення діяльності "Вагнер" на Близькому Сході та в Африці ще до смерті Пригожина", – пишуть експерти в свіжому звіті.

За словами одного з "воєнкорів", представники Міністерства оборони Росії на переговорах бояться чинити прямий тиск на "вагнерівців" і замість цього тиснуть на близькосхідних і африканських офіційних осіб, аби ті розірвали свої зв'язки з ПВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть Пригожина стала сигналом для Лукашенка

"ISW не може підтвердити достовірність цих повідомлень, але якщо вони правдиві, це може свідчити, що Путін не керує процесом розпуску ПВК "Вагнер", а переклав цю відповідальність на Міноборони РФ. Водночас сплеск таких повідомлень у російській спільноті "воєнкорів" і так званих опозиціонерів може також бути спробою відокремити Путіна від вбивства Пригожина і можливого розпуску групи "Вагнера", – зазначають аналітики.

Вони прийшли до висновку, що Міноборони Росії може бути більш зацікавлене у розформуванні "вагнерівців", ніж президент РФ Путін.

В Тверській області РФ 23 серпня розбився бізнес-джет ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Загинули всі пасажири. Серед них був і сам Пригожин, повідомила вчора Росавіація. Серед уламків і тіл знайшли його телефон.

Президент США у липні радив ватажку приватної військової компанії "Вагнер" остерігатись отруєння. Сьогодні Джо Байден припустив, що за вбивством ватажка приватної військової компанії "Вагнер" може стояти російський диктатор Володимир Путін.
У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти. Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху на Москву після переговорів із Олександром Лукашенком.
Зараз ви читаєте новину «Міноборони Росії більше зацікавлене в смерті Пригожина, ніж Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути