пʼятниця, 02 липня 2021 11:17

Міністру оборони принесли каблуки на парад
4

Міністру оборони подарували туфлі на підборах до параду до 30-річчя Незалежності
Фото: Ірина Геращенко
"Вручили міністру Тарану і Верховному Головнокомандуючому Зеленському підбори", повідомила Ірина Геращенко
"Нехай сходить у туфлях на парад!", - написала Геращенко.
Нардепи вимагають від Міноборони провести службове розслідування

Група народних депутатів вимагає від міністра оборони Андрія Тарана пояснити й попросити пробачення за плани показати жінок-військовослужбовиць на параді до 30-річчя незалежності України на підборах. Про це заявили у Верховній Раді, пише "Українська правда". Міністру також подарували червоні туфлі на підборах.

Віцеспікерка Олена Кондратюк і представники міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" зробили заяву з трибуни парламенту.

"Сьогодні в Збройних силах України служать понад 31 тисяча жінок, із них понад чотирьох тисяч є офіцерками. Статус учасника бойових дій мають понад 13,5 тисяч жінок. У порівнянні з 2014 роком кількість жінок у війську збільшилося в кілька разів. Ви знаєте, як багато жінок надихнулися після цих змін іти служити у військах. І як можна спаплюжити цю просту ідею натхнення? Провести військовий парад до 30-річчя нашої незалежності, де військові жінки мають крокувати на підборах. Цей лютий треш, вибачте, ми побачили на сайті Міністерства оборони. Пане міністре оборони, ви в такий спосіб наближаєте нашу армію до стандартів НАТО?", - заявила Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тиск Заходу": чому Рада відновила в'язницю за брехню в деклараціях

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко опублікувала фото, де міністру дарують червоні та інші туфлі на підборах.

"Вручили міністру Тарану і Верховному Головнокомандуючому Зеленському підбори. Нехай сходять в них на парад!", - написала Геращенко.

Нардепи вимагають від Міноборони провести службове розслідування: хто ухвалив таке рішення, скільки коштів витрачено на закупівлю цього взуття з податків українців і хто понесе матеріальну відповідальність за це. Також від міністра вимагають публічних вибачень перед армією та ветеранками.

5,4 млрд грн планують витратити до 30-ї річниці Незалежності України поза системою Prozorro. У міністерстві фінансів повідомили, що гроші витратять на будівництво інфраструктурних об'єктів. У розпорядження Кабінету міністрів про затвердження плану заходів вписали модернізацію шести аеропортів у Вінниці, Дніпрі, Одесі, Рівному, Херсоні й Мукачеві. Також зазначили розбудову євроколії Київ – Львів – Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу й лікарні "Охматдит". На святкові урочистості витратять 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Міністру оборони принесли каблуки на парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути