Ексклюзиви
середа, 21 липня 2010 13:53

Міністри не зможуть відмовитись від розкоші - "бютівець"

Міністри не зможуть відмовитись від розкоші - "бютівець"
Прем"єр-міністр України Микола Азаров намагається відбілити "заплямовану і підмочену" репутацію уряду.

Так народний депутат із фракції БЮТ Андрій Шкіль прокоментував Gazeta.ua намір Кабміну економити на придбанні автомобілів та техніки для високопосадовців.

"Це просто слова, які були сказані після того, як були оприлюднені факти щодо неймовірно розкішний автомобілів, які були придбані міністерством внутрішніх справ. Тут немає нічого спільного із жорсткою економією Азарова, і ніколи не буде", - зауважив він.

"Всі нові машині, які хотіли купити, вже придбані за кошти бюджету цього року.

Азаров сказав, що економити будуть на Кабінеті міністрів. Можливо. Але не треба забувати, що у нас є інститут президента, який неймовірно розбудований. Я думаю, сюди будуть кинуті ті кошти, які можливо будуть зекономлені на уряді", - пояснив депутат.

За словами Шкіля, нинішні міністри звикли мати розкішне приватне життя. "Міністри цього уряду не зможуть відмовитись від розкоші. Тут немає скромних людей. Вони впевнені, що скромність – це найкоротша дорога до бідності", - зазначив "бютівець".

Він вважає, що уряд повинен виробити чіткий механізм економії бюджетних коштів, які виділяються відомствам. "Тобто міністерство не має права бути розпорядником цих коштів. Їх Кабмін повинен виділяти тільки за певною статтею", - додав депутат.

Нагадаємо, під час засідання Кабміну прем"єр Микола Азаров сказав, що цьогоріч високопосадовці не поповнюватимуть свій автопарк і не купуватимуть нові меблі.

"Цьогорічний бюджет має бути бюджетом жорсткої економії. Саме через це не буде жодному міністру виділено кошти на придбання нових службових авто, техніки, меблів чи на ремонт кабінетів", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Міністри не зможуть відмовитись від розкоші - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути