Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2020 09:00

Міністра Криклія атакують противники європейської практики довгострокових закупівель на УЗ - політолог

Міністра Криклія атакують противники європейської практики довгострокових закупівель на УЗ - політолог
Політолог Микола Давидюк: "Міністра інфраструктури ніяк не можна звинуватити у створенні перекосів на ринку". Фото: Агрополіт

Впровадження держкомпанією Укрзалізниця європейської практики довгострокових договорів з підрядниками стало причиною інформаційної атаки на міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи серію публікацій в ЗМІ проти міністра.

"Укрзалізниця - величезна компанія, і завжди знаходилися сили, які намагаються її дестабілізувати. Очевидно, що довгострокові договори дозволять підрядникам ефективніше планувати виробництво, інвестувати в модернізацію, і з часом знизити ціни на послуги та комплектуючі. Для України це означатиме стримування цін на вантажні і пасажирські перевезення. Але такий європейський підхід подобається не всім, що вилилося в атаку на Криклія", - вважає Давидюк.

Також політолог зазначив, що оскільки довгострокові відносини УЗ впроваджує не з якимось одним підрядником, а з дуже багатьма, і за великою кількістю товарів і послуг, міністра інфраструктури ніяк не можна звинуватити у створенні перекосів на ринку.

"На мій погляд, атака з боку бізнесу, зацікавленого в дестабілізації Укрзалізниці, зараз тільки зміцнює політичні позиції міністра Криклій. Якщо реформи викликають опір у прихильників старих порядків, значить це варті реформи", - резюмує Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Міністра Криклія атакують противники європейської практики довгострокових закупівель на УЗ - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути