четвер, 11 листопада 2021 13:55

Міністр Ткаченко подав у відставку - текст заяви

Міністр Ткаченко подав у відставку - текст заяви
Ткаченко заявив, що сума бюджету на культуру у 2022 році для нього неприйнятна. Фото: Facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

Текст заяви він опублікував у Facebook у четвер.

"Про причини. Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалось без погодженням з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності", - заявив.

Зі слів міністра, приймаються рішення всупереч "втіленню європейської концепції реформи про передачу службам і відповідним агентствам операційних функцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вчинок Тищенка огидніший, але Коля - людина президента" - мережі гудуть про справу за середній палець Зеленському

Також заявив, що сума бюджету на культуру у 2022 році для нього неприйнятна.

"Все буде культура", - написав на заяві міністр, яку адресував Верховній Раді.

Ткаченко заявив, що в уряді встиг зробити 50% із запланованого. І похвалився деякими речами.

Зокрема, що без жодної копійки запустили програму "Мандруй Україною", повернувши традицію подорожей; запрацювала програма "Велика реставрація"; збільшили на 35% бюджетне фінансування культури і креативних індустрій; розробили стратегію інформаційної безпеки.

"Для сфери державного управління важлива сталість, послідовність, а не шарахання зі сторони в сторону, прийняття рішень без обговорень і розуміння цілей, забивання цвяхів мікроскопами", - заявив.

Верховна Рада призначила Олександра Ткаченка міністром торік у червні. До цього він був головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Потрапив у Верховну Раду за списком партії "Слуга народу" - ішов дев'ятим номером.

З 2008 року Ткаченко працював генеральним директором групи "1+1 Media" олігарха Ігоря Коломойського.

З моменту призначення уряду на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем на міністерських посадах втрималися восьмеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Ткаченко подав у відставку - текст заяви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути