неділя, 27 жовтня 2024 14:45

Міністерка пояснила, чи вплине реформа МСЕК на виплати пенсій за інвалідністю

Міністерка пояснила, чи вплине реформа МСЕК на виплати пенсій за інвалідністю
Міністерка пояснила, чи вплине реформа МСЕК на виплати пенсій за інвалідністю. Фото: mediacenter.org.ua

Реформа медико-соціальних експертних комісій не вплине на соціальні виплати.

Пенсії за інвалідністю будуть нараховуватися й надалі. Про це розповіла міністерка соціальної політики Оксана Жолнович у Facebook.

Міністерка зазначила, що у соцмережах поширюють некоректну інформацію про реформу МСЕК і систему соціальної підтримки людей з інвалідністю.

Вона підкреслила, що українці, яким пенсію за інвалідністю було призначено на законних підставах, продовжать її отримувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіональні МСЕК в Україні працюватимуть до 1 січня - Радуцький

"Всі громадяни, яким призначено пенсії по інвалідності, - будуть отримувати всі призначені виплати після реформи. Жодні виплати чи гарантії всім громадянам, які їх отримують на законних підставах, не буде зменшено", - зазначила Жолнович.

За її словами, реформа покликана посилити підтримку тих, хто отримав травмування чи шкоду здоровʼю, пришвидшити надання такої підтримки, зменшити бюрократію, а також зробити систему підтримки під час та після хвороби чи травмування зрозумілою, простою і зручною для громадян.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК за численними фактами порушень і фальшивих інвалідностей для посадовців.

Зеленський наголосив на важливості введення персональної відповідальності та кадрових рішень щодо цієї ситуації в центральних органах влади - по вертикалі контролю за МСЕК.

Наразі рішення РНБО передбачає повний аудит пенсій та інших нарахувань усім посадовцям, які організували собі інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «Міністерка пояснила, чи вплине реформа МСЕК на виплати пенсій за інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути