вівторок, 05 вересня 2023 22:52

Міністр освіти підтримав скасування відстрочки для студентів за 30-ть

Міністр освіти підтримав скасування відстрочки для студентів за 30-ть
Вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів, сказав Оксен Лісовий. Фото: Facebook.com/oksenlisovyi

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий підтримує скасування відстрочки для студентів старших 30 років.

Деякі особи використовують вступ до університетів як спосіб уникнути мобілізації. Про це міністр заявив у вівторок.

"Якщо подивитися на цифри, то маємо +55 тис. студентів-чоловіків старше за 25 років у 2022 році у порівнянні з 2021, зокрема +33 тис. на магістерському рівні", – повідомив Лісовий.

"Своєю чергою такі лазівки породжують явище фіктивного навчання, що загалом негативно впливає на якість освіти", – заявив міністр.

Вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів, сказав Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоробрість перемагає страх. Оновлюй дані в ТЦК" – в Україні запустили кампанію про службу в ЗСУ

Лісовий прокоментував законопроєкт.

"У запропонованих змінах йдеться про те, що відстрочка не розповсюджуватиметься на чоловіків старше за 30 років, які вступають до закладу освіти й здобувають непослідовну вищу освіту", – сказав міністр.

Натомість відстрочка зберігатиметься для студентів-чоловіків, які ще не досягли 30 років і здобувають послідовну освіту. А також – для педагогічних працівників, які працюють у закладах освіти (за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки), розповів Лісовий.

"Право на освіту – гарантоване Конституцією України. І всі охочі й надалі зможуть його реалізовувати. Водночас у Конституції зазначено, що захист України, її незалежності та територіальної цілісності є обов'язком громадян. Шукати лазівки для нібито реалізації одного права й уникнення обов'язку – не про чесність і не про гідність", – резюмував міністр.

Минулого тижня член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський сказав, що ті, хто здобуває другу чи третю вищу освіту, не мають отримувати відстрочку від мобілізації.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає скасування відстрочки від мобілізації для студентів-чоловіків з 30-річного віку, які здобувають не послідовну вищу освіту або другу й більше.

Зараз ви читаєте новину «Міністр освіти підтримав скасування відстрочки для студентів за 30-ть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути