Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2023 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр МЗС Великої Британії зробив потужну заяву щодо зброї для України

Міністр МЗС Великої Британії зробив потужну заяву щодо зброї для України
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі вимагає посилити підтримку України. Фото: eastnews.ua

Захід повинен прискоритися і рухатися далі у питаннях військової допомоги Україні.

Для Збройних сил України настає зручний момент, щоб реалізувати перевагу перед армією РФ. Про це написав у The Sun міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

"Настав час прискоритися і йти далі й швидше, надаючи Україні необхідну підтримку. Своєю мужністю та завзятістю наші українські друзі довели – якщо вони мають інструменти, вони доведуть справу до кінця", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Британії розкрив приємні подробиці нового пакету військової допомоги

Клеверлі додав, що російська армія застрягла в обороні. Її бойовий дух падає через "безглуздий стан військової логістики РФ".

Міністр написав, що жоден з російських оперативних командувачів, які керували вторгненням у лютому 2022 року, своєї посади не зберіг.

Велика Британія має намір поставити Україні до 14 основних бойових танків Challenger 2. Деталі нового пакету військової допомоги озвучить завтра у Парламенті міністр оборони Бен Воллес.

Днями стало відомо, що прем'єр-міністр Ріші Сунак схвалив передачу Україні танків Challenger 2. Перші чотири одиниці озброєння мають передати негайно.

Сунак чітко заявив, що доправлення танків в Україну має бути оперативним пріоритетом. Велика Британія має дотримуватися своїх зобов'язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни розстановки сил на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Міністр МЗС Великої Британії зробив потужну заяву щодо зброї для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути