вівторок, 19 листопада 2019 11:57

Мільйонери з нетрів. Хто з нардепів взяв компенсацію за оренду житла

Одразу 120 народних депутатів встигли взяти компенсацію за оренду житла за перші місяці роботи Верховної Ради.

Центр протидії корупції опублікував список 12 "найбільш нужденних" нардепів, які, як стверджують активісти, при багатомільйонних статках не посоромились взяти 20-40 тис. грн за житло.

Автор: antac.org.ua
 

"Слуга народу":

Максим Бужанський. Зміг позичити $350 тис. (+ дружина декларує понад $300 тис.), носить годинник за півмільйона грн, їздить на Lexus, але не зміг не взяти 40 тис. грн за рахунок платників податків.

Ігор Фріс. Декларує понад $300 тис. готівки, ювелірку, годинники, а от від 21 тис. грн компенсації від держави відмовитись не зміг.

Олександр Куницький. Задекларував $200 тис, але на оренду житла в Києві грошей не знайшлося.

Група "За майбутнє":

Анатолій Урбанський. Мешкає у квартирі за 14 млн грн, має 4256 біткойнів (понад 1 млрд грн), купу годинників, картин, ювелірки, дружина їздить на Bentley за $100 тис, а цього року купила Land Rover за $230 тис. "Певно, тепер сім'ї нема на що жити, тому і 18 тис. грн не завадить", - пишуть антикорупціонери.

Дмитро Лубінець. Їздить на Lexus, разом з дружиною має понад 2 млн грн готівки, але компенсацію від платників податків все ж взяв.

Ігор Колихаєв. Має майже мільйон доларів у готівці.

Тарас Батенко. Минулого року дружина придбала Audi Q7 за $90 тис.

Ірина Констанкевич. На будинок під Луцьком на 240 квадратів кошти знайшлись, на Audi Q5 гроші знайшлись, а на оренду житла в Києві вже ні.

Петро Юрчишин. Дружина володіє кількома фірмами, сам нардеп декларує $150 тис. і 85 тис. євро, але взяти 21 тис. грн - святе діло, вказують активісти.

"Опозиційна платформа - За життя":

Володимир Кальцев. Мешкає в маєтку на 400 квадратів, володіє купою ювелірки, годинників, зміг позичити майже $4 млн, а от 19,5 тис. грн компенсації взяв залюбки.

Микола Скорик. Мешкає в будинку на 630 квадратів, декларує 5 годинників, десятки тисяч доларів, але все ж взяв 41 тис. грн за рахунок платників податків.

Позафракційні:

Валерій Лунченко. Їздить на Audi Q7 за $50 тис, має понад 4 млн грн готівки, але перед спокусою взяти 21 тис. грн встояти не зміг.

За законом, народні депутати отримують компенсацію на винайм помешкання або оплату готельного номера за умови, якщо вони не забезпечені житлом у столиці та мають реєстрацію місця проживання на відстані понад 30 км від меж міста Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепам роздали 3 млн грн компенсацій за житло

У Верховній Раді 9-го скликання працюють 423 народні депутати. 252 - представники фракції "Слуга народу", 44 - "Опозиційної платформи - За життя", 27 - "Європейської солідарності", 24 - "Батьківщини", 20 - "Голосу", 22 - групи "За майбутнє". Свою роботу почали 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонери з нетрів. Хто з нардепів взяв компенсацію за оренду житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути