середа, 15 серпня 2012 15:48

Міліція залякує агітаторів опозиційного кандидата?

Міліція залякує агітаторів опозиційного кандидата?
Фото: liga.net

В Дарницькому районі дільничний міліціонер перешкоджав діяльності агітаторів від Об'єднаної опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла нардеп - "нунсівка", кандидат по мажоритарному округу  №216 Києва (Дарницький та Дніпровський райони) Ксенія Ляпіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бютівець про тиск адмінресурсом: "Такого не було навіть при Кучмі"

"Мені вони розповіли цю історію по телефону.  Це сталося із громадськими агітаторами, які добровільно погодилися роздавати газети "Батьківщини" і мої листівки. Вони не в наметах стоять, а  пересуваються по мікрорайону.  У них є бейджі, що вони  представники громадського комітету підтримки. Дільничий, як він сказав, що він дільничий, у відповідності до закону "Про міліцію" не назвав свого прізвища, причини, з яких він підійшов і цікавився інформацією. Він цікавився  прізвищем, ім'ям, по-батькові цих людей, хоча на бейджах це було написано, і він це просто переписував. Також він цікавився місцем проживання. Агітатори у переважній більшості є мешканцями Дарницького району, власне виборцями, які самі згодились брати участь у агітаційних заходах, бо це поруч із їхніми домами. Ми розглядаємо це як тиск", - сказала нардеп.

За її словами, надання такої інформації дільничим може привести до того, що вони будуть в той, чи інший спосіб тиснути на цих громадських активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент вважає себе двічі переможцем

"Він переписав імена, прізвища, по-батькові людей, бо вони просто були на бейджах. Ті чотири громадських активіста не хотіли називати свою точну  домашню адресу. З'ясувати чи справжній був цей дільничий, наше завдання. На жаль, ніхто з них не мав із собою фотоапарата, щоб зафотографувати. Власно кажучи, цей чоловік не дуже прагнув бути зафотографованим. Тому у нас немає відеофіксації. Але будемо цікавитися в райвідділку, хто ж там дільничий на цих вулицях", - каже політик.

Зараз ви читаєте новину «Міліція залякує агітаторів опозиційного кандидата?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути