вівторок, 23 квітня 2013 11:02

"Міліція вживає всіх заходів, щоб приструнити "свободівців" - Мірошниченко

"Міліція вживає всіх заходів, щоб приструнити "свободівців" - Мірошниченко
За словами депутата, "Свобода" є найстрашнішою для нинішньої влади, найбільшою її загрозою. Фото: glavred.info

Народний депутат від партії "Свобода" Ігор Мірошниченко не виключає, що дзвінки від невідомих осіб активістам-"свободівцям" - це частина плану міліції із залякування людей та пригнічення вуличного руху.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Я думаю, що спочатку наших активістів обдзвонювали міліціонери, - говорить нардеп. - Причому без представлення, без будь-яких пояснень і причин запрошували на допити. Це робиться для того, щоб залякати. Не виключено, що це є провокацією міліції, коли дійсно телефонують випадкові люди і починають тероризувати".

За словами політика, сьогодні міліція вживає всіх заходів для того, щоб приструнити "свободівців".

"Бо ми є партією, яка проводить вуличні акції, і є найстрашнішою для нинішньої влади, найбільшою її загрозою. Ми мобілізуємо людей на вулицях, організовуємо їх. І очевидно, що сьогодні ціла низка заходів, які застосовує влада, спрямовані на пригнічення і заспокоєння вуличного руху", - зазначив Мірошниченко.

На його думку, сьогодні люди готові виходити на вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міліцію сильно смикають, вимагають результат" — "свободівець" про постійні допити через сніжки

"Вони надзвичайно збурені тим, що відбувається в країні. Це і ті закони, які влада зараз ухвалює, і та ситуація з економікою, і дороги, і всі інші питання. Відповідно, "Свобода" є головним політичним мобілізаційним фактором у цьому русі. Тому влада намагається наших активістів залякати, затероризувати постійними викликами у міліцію, допитами по будь-яких дріб'язкових справах. Як то "сніжки" чи участь просто в акціях, причому легальних, не заборонених судом", - вважає депутат.

"Я не виключаю, що дзвінки від невідомих осіб - це також частина плану міліції. Адже, давайте будемо відверті, чи може пересічний громадянин мати телефони активістів "Свободи"? Певно, що ні. Така інформація є тільки в міліції. Вона її використовує для залякування, тероризування і різних провокацій", - переконаний "свободівець".

Він також навів ще низку прикладів провокаційний, на його думку, дій з боку правоохоронних органів щодо його політичної сили.

"Ми мали вже приклади того, як міліція прослуховувала телефони, і вона це робить постійно. Ми мали приклади того, як міліція і спецслужби надсилали смс-ки зі змістом, який викривляв інформацію про підготовку акції. Ці смс, у тому числі, були надіслані депутатам, і мені зокрема. Зверталися з цього приводу в СБУ та інші відповідні органи, але жодних реакцій немає. Тому це означає, що Служба безпеки якраз і займається цими питаннями", - підсумував Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину «"Міліція вживає всіх заходів, щоб приструнити "свободівців" - Мірошниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути