середа, 19 жовтня 2022 19:25

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС України відреагувало на "воєнний стан" Путіна

МЗС України відреагувало на "воєнний стан" Путіна
Нікчемний указ Путіна не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти. Фото: Getty Images

Указ президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна про "воєнний стан" на тимчасово окупованих територіях України є нікчемним.

Ворог намагається придушити опір мешканців Луганщини, Донеччини, Запоріжжя і Херсонщини, які виступають проти російської окупації. Про це заявило Міністерство закордонних справ України.

"Навіть масована російська пропаганда не здатна замаскувати провал зусиль Росії з анексії українських територій", – сказано в заяві.

Нікчемний указ Путіна не несе правових наслідків для України та її громадян, а також для міжнародної спільноти, зазначили.

"Натомість такий крок є черговим прикладом злочинів російського керівництва проти Української держави та українців", – заявило МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеки" втікають з російської армії – Генштаб

Незважаючи на агонії режиму в Кремлі, Україна продовжуватиме звільняти окуповані території та рятувати своїх людей, наголосили.

Україна закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір російських окупаційних адміністрацій, під виглядом так званого "воєнного стану", позбавити мешканців окупованих територій навіть базових прав людини. А також – незаконні плани окупантів легалізувати мародерство, примусові депортації і мобілізацію.

"Звертаємося також із закликом якнайшвидше надати Україні сучасні системи протиракетної і протиповітряної оборони, аби захистити цивільне населення від варварських російських ракетних атак та атак дронів-камікадзе", – заявило МЗС.

5 жовтня Путін підписав "договори" про анексію захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей України.

19 жовтня президент країни-агресорки оголосив "воєнний стан" на окупованих територіях.

Президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними "укази" Путіна.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України відреагувало на "воєнний стан" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути