середа, 03 жовтня 2018 15:29

МЗС прийняло радикальне рішення щодо угорського консула

МЗС прийняло радикальне рішення щодо угорського консула
МЗС України передасть уряду Угорщини ноту

Завтра, 4 жовтня, МЗС України передасть уряду Угорщини ноту. Документ інформує про те, що угорський консул, який "роздавав паспорти" у Береговому, повинен залишити Україну.

Про це у середу на прес-конференції у Києві повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише "Європейська правда".

"Я запропонував Петерові Сійярто відкликати консула. Але це не відбудеться з причини угорської позиції. Відповідно, завтра ми передамо угорській стороні ноту про те, що він, консул у Береговому, має залишити свою роботу в Україні та Україну. Цей план багато разів оголошений", - сказав міністр.

За словами Клімкіна, Україні необхідно докласти усіх зусиль, щоб зупинити контрабанду та потік еміграції українців із Закарпаття.

"Далі ми будемо вести дуже серйозні переговори з нашими угорськими партнерами. Переговори непрості", - підсумував Клімкін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін висунув Угорщині ультиматум

19 вересня в ЗМІ опублікували відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини у Береговому угорських паспортів. Під час отримання паспорта громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині. Крім того, консул пояснює, де необхідно користуватися українським паспортом, а де - угорським.

Після цього скандалу МЗС України оголосило Угорщині вимогу відкликати свого консула. Там відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «МЗС прийняло радикальне рішення щодо угорського консула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути