четвер, 14 червня 2007 09:04

МЗС обіцяє підвищити рівень життя, щоб не було работоргівлі

МЗС України висловлює занепокоєння тим, що в "Доповіді Держдепартаменту США про торгівлю людьми" Україну згадано серед країн, що потребують особливої уваги у зв"язку із значною кількістю жертв торгівлі людьми.

"Зарахування України до зазначеної категорії країн свідчить про необхідність якнайшвидшого проведення ефективних соціально-економічних реформ і підвищення рівня життя населення, що унеможливило б розвиток такого явища та сприяло б його запобіганню", - сказано в коментарі прес-служби МЗС.

МЗС інформує, що з метою протидії торгівлі людьми Україна послідовно вживає заходи з розширення законодавчої бази з питань захисту жертв і покарання работорговців.

Міністерство зазначає, що 7 березня 2007 року Кабінет міністрів затвердив "Державну програму протидії торгівлі людьми на період до 2010 року", якою передбачено комплекс завдань з підвищення ефективності роботи з попередження та виявлення таких злочинів і реінтеграції осіб, що стали жертвами работоргівлі.

"МЗС України у межах своєї компетенції виробило механізми щодо захисту жертв торгівлі людьми у частині надання їм організаційно-правової допомоги та сприяння в поверненні з-за кордону в Україну", - зазначається в коментарі.

Так, наголошують в міністерстві, протягом 2000-2006 років закордонні дипломатичні установи України у співпраці з міжнародними та неурядовими організаціями, зокрема, надали допомогу у поверненні з-за кордону в Україну "понад 2 тисячам українських громадян, які стали жертвами работоргівлі".

Задля попередження проявів цього явища 4 березня 2005 року в МЗС України було відкрито Центр допомоги громадянам України за кордоном, зазначають в МЗС.

Аналогічні центри створені і діють при представництвах МЗС у Донецьку, Одесі, Сімферополі та Ужгороді.
Зараз ви читаєте новину «МЗС обіцяє підвищити рівень життя, щоб не було работоргівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути