субота, 24 грудня 2022 19:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми змагаємося за добро і б'ємося за світло" – Зеленський звернувся до українців на Різдво

"Ми змагаємося за добро і б'ємося за світло" – Зеленський звернувся до українців на Різдво
Україна витримає зиму, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом.

Глава держави записав відеозвернення. Україна змагається за добро і бореться за світло, сказав Зеленський, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми йдемо вперед крізь терни до зірок, знаючи, що чекає в кінці шляху. Бог – справедливий суддя, який добро нагороджує, а зло карає. На якому ми боці – очевидно. Хто є хто в цій битві – очевидно", – сказав глава держави.

Президент зацитував біблійні притчі.

"Цьому є щонайменше сім доказів – вони відомі: "очі горді, мова неправдива, руки, що проливають кров невинну, мозок, що кує злі задуми, ноги, які швидко біжать до лиходійства, діяння, що сіють розбрат, серця, сповнені ненависті". Усьому цьому ми протистоїмо. І є зразком для інших. Вірні, тобто ті, хто справді вірує, повинні бути для решти світу світлом. Більш як 300 днів українці прагнуть цього, доводять це, є прикладом для інших", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бог і правда на нашому боці" – Залужний зустрівся з Епіфанієм

Україна витримає зиму, сказав глава держави.

"Зло не має зброї, сильнішої за броню, дану нам Богом. Зло розбивається об цю броню, як об кам'яну стіну. Ми бачили це не раз. Ми витримали на початку війни, витримали атаки, погрози, ядерний шантаж, терор, ракетні удари. Витримаємо цю зиму. Бо знаємо, за що боремося", – звернувся.

Хтось побачить сьогодні першу зірку в небі над Бахмутом, Рубіжним, Кремінною. Вздовж тисяч кілометрів лінії фронту, сказав Зеленський.

"Хтось – на трасі, в дорозі від українсько-польського кордону на Херсонщину чи Запоріжжя. Хтось побачить її крізь діри понівеченого кулями даху власної оселі. Хтось зустріне свято у чужих домівках, але не в чужих людей – українців, що дали прихисток українцям. На Закарпатті, Буковині, на Львівщині, Франківщині та в багатьох інших регіонах. Хтось почує "Щедрик" іншою мовою – у Варшаві, Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Торонто і в багатьох інших містах і країнах. А хтось зустріне це Різдво в неволі, але хай памʼятає, що ми йдемо й по цих наших людей, ми повернемо свободу всім українцям і українкам", – заявив він.

Українці відзначатимуть свої свята, сказав президент.

"Як завжди. Ми усміхатимемося і радітимемо. Як завжди. Відмінність одна: ми не чекатимемо дива, адже творимо його самі", – звернувся.

В Україні побільшало тих, хто святкує Різдво 25 грудня, свідчать результати соціологічного опитування.

Британський журнал The Economist назвав Україну країною року. Видання визначило чотири якості українців: героїзм, винахідливість, стійкість і натхнення.

Зараз ви читаєте новину «"Ми змагаємося за добро і б'ємося за світло" – Зеленський звернувся до українців на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути