середа, 24 вересня 2014 18:52

Ми заставимо Росію заплатити за агресію проти України - Обама

Ми заставимо Росію заплатити за агресію проти України - Обама
reuters.com

Президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати Америки змусять Росію заплатити за агресію проти України.

Про це Обама сказав у своєму виступі в Генеральній асамблеї ООН.

В цілому президент США торкнувся основної теми сучасного світу - від необхідності спільної боротьби з епідеміями до мирного процесу на Близькому Сході.

Значну частину своєї промови він присвятив Росії та Україні. Обама нагадав, що "всі держави - ​​і великі і малі - повинні відповідально дотримуватися і домагатися виконання міжнародних норм".

"Ми зібралися тут, оскільки наші попередники зрозуміли, що ми можемо виграти більше за рахунок співпраці, а не завоювань" - зазначив він і нагадав, що після закінчення Другої світової війни був створений світопорядок, заснований на дусі мирного співіснування.

"Дії Росії в Україні кинули виклик цьому повоєнному порядку, - сказав президент США. - Ось факти. Після того як народ України розпочав протести і закликав до реформ, їх корумпований президент втік. Проти волі уряду в Києві був анексований Крим. Росія направила зброю в східну Україну, підживлюючи агресивних сепаратистів, і в результаті цього конфлікту були вбиті тисячі людей. Коли цивільний авіалайнер був збитий з території, яку контролюють ці маріонетки, вони багато днів відмовлялися надати доступ до місця аварії. Коли Україна почала відновлювати контроль над своєю територією, Росія припинила зображати, що просто трохи підтримує сепаратистів, а направила свої війська через кордон".

Президент США заявив: "Ми заставимо Росію заплатити ціну за агресію і будемо протистояти брехні правдою".

Зараз ви читаєте новину «Ми заставимо Росію заплатити за агресію проти України - Обама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути