Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2023 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми вже все знайшли" – Резніков про "снарядний голод" України

"Ми вже все знайшли" – Резніков про "снарядний голод" України
Збройні сили України  у довгостроковій перспективі мають перевагу над росіянами в снарядах – Міноборони. Фото: US Army

У довгостроковій перспективі Збройні сили України мають перевагу над росіянами щодо снарядів.

Для цього потрібно правильно їх використовувати, не розкидаючись. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю LIGA.net.

Голова Міноборони не вважає, що після активних бойових дій навесні настане період позиційної війни, коли в Силах оборони посилиться дефіцит снарядів.

"Бо знаю обсяги контрактів, які я уклав на виготовлення і постачання на різних підприємствах. Знаю обсяги контрактів, які уклали наші партнери в наших інтересах. Знаю обсяги контрактів, які укладаються партнерами з донорських фондів, утворених в інтересах допомоги нам. Наприклад, під керівництвом Великої Британії та Данії", – пояснив він.

За словами міністра, у березні 2022 року Україна "шукала все", а зараз "ми не шукаємо, ми все знайшли". І "ясно розуміємо здатність кожної країни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий пакет військової допомоги Україні від США викликав істерику у російського посла

Кожна країна, ухвалюючи рішення про передання Україні снарядів, зменшує свою обороноздатність і паралельно замовляє виробництво нових у вітчизняних компаній. Саме тому в пакетах американської допомоги багато йде з приписом "протягом року", сказав Резніков.

"Головне, щоб все вчасно доїжджало. Є питання спроможності віддати нам зі складів", – уточнив він.

За його словами, російське керівництво "думає, що їхні склади нескінченні. Міністр впевнений, що це не так. І "плюс-мінус розуміє обсяги" артилерійських запасів окупантів.

24 лютого Сполучені Штати Америки оголосили про пакет військової допомоги для України на суму $2 млрд. До нього, зокрема, увійшли додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, БПЛА та засоби для їхнього виявлення.

У переліку озброєнь є додаткові артилерійські снаряди калібру 155 мм, боєприпаси для ракетних систем з лазерним наведенням та захищене обладнання для підтримки зв'язку.

Зараз ви читаєте новину «"Ми вже все знайшли" – Резніков про "снарядний голод" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути